Advendo 57 '2 - Bataven 2

Advendo '57 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een klein half jaar na het laatste verslag vond ik het weer eens tijd dat er iets op de site verscheen. Een geveinsde blessure in de warming up en een week later heb je tijd om notities te maken. De timing was perfect, want er is genoeg om over te schrijven.

Advendo uit, altijd bijzonder. Ieder jaar in de auto komen de verhalen over de legendarische 1-3 winst na de aankomst om 12:25 weer naar boven. Dat was tegelijk een hoogtepunt en een dieptepunt van Batzat in de tweede klasse. Vandaag zou wel weer eens zo’n dag kunnen worden, want Tom besloot dat hij een kwartier later aanwezig zou zijn en ‘bruur’ vond 11:15 opstaan ook wel mooi. Uiteindelijk konden we met 13 man richting Ederveen reizen om daar de plaatselijke FC te bestrijden.

Eugene had na het debacle van vorige week de aloude Kluut (https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Kluut_-_voetbal) weer tevoorschijn getoverd. Timo, Toon, Tom, Tim en Koen moesten vandaag de wortels vormen waaruit een overwinning zou groeien. Het komische duo Ron en John mocht voor het vermaak zorgen en daartussenin stonden Arn, Braas en Remi om een stijve nek te krijgen.

Het eerste kwartier was van Bataven-kant niet om aan te gluren. Ballen over een paar meter kwamen niet aan en de duels werden steeds niet goed aangegaan. Het hoogtepunt was een bal van Ted (als grens) over 30m bij Frank in de handjes. Zoals wel vaker bij een goede kerstboom bleek later dat de Kluut gewoon even moest wortelen. Op slag van het kwartier kwamen de eerste sprankjes water binnen bij de piek van de boom en dat leverde direct vruchten op.

Ron werd op de middenlijn ingespeeld en kaatste op Remi die direct Ron diep wegstuurde. Rocket Ronny bleef zijn tegenstander goed voor en zijn schot werd door de keeper op de lat getikt. De afvallende bal was voor Remi die vrij simpel kon binnentikken. 0-1. De Bataven wilden direct profiteren van dit hoogseizoen en konden 2 minuten later alweer juichen toen Remi een vrije trap ineens langs de muur in de goal prikte. 0-2.

Wat een weelde en overdaad had de Kluut weer verzorgd voor vandaag, maar het einde van de oogst was nog niet in zicht. Vanuit de kluwen wortels wist Toon zich los te maken om een inspeelpass te onderscheppen en deze ineens op z’n Iniestas op John te steken. Voor de keeper liet John zien dat hij al veel geleerd heeft bij het 35+ team en maakte rustig de 0-3.

Tot de rust konden de Bataven mannen het prima volhouden op de 0-3 stand. Het enige moment van gevaar kwam van een bal die doorschoot en zo ineens een spits voor Frank op liet duiken. Hij ging goed om Frank heen, maar Tom stond op de lijn om de bal te blokken.

In de rust kon John niet meer verder en bij hoge uitzondering werd besloten om de laatste wissel ook meteen in te brengen, die vuile wissel is toch nooit nodig. Ted kon hierdoor weer de spits in om te laten zien wat hij daar waard is.

Het eerste kwartier van de tweede helft werd vakkundig dood gemaakt door de Kluut. Advendo had veel haast om tot een goal te komen, maar het ontbrak aan slimmigheid om het blok van de Bataven uit elkaar te spelen. Wederom zou er echter na een kwartier een kantelmoment komen, alleen deze keer aan de andere zijde. Door een ernstig geval van spontane wortelrot moest Toon zich uit de Kluut laten halen en moesten de Bataven met 10 man verder. Advendo rook vanaf dat moment bloed.

Ted zakte terug de Kluut in en Ron mocht het voorin alleen opknappen tegen de 4 verdedigers van Advendo.

De eerste tien minuten met een man minder kwamen de Bataven nog niet in gevaar. Advendo kreeg de bal, maar kwam niet veel verder dan tot 20 meter van de goal. Daar stond steeds weer een ander in oranje gestoken been ervoor. Er werden wel veel corners weggeven, maar zonder gevaar. Tot het moment in de 70ste minuut. Een corner werd direct naar de linksbuiten op de 16 gespeeld en hij haalde prachtig uit. 1-3. Dat was wat Advendo nodig had en ze probeerden nog meer door te drukken. Het spelbeeld bleef hetzelfde, de Bataven zakten in en Advendo slaagde er niet in door de Kluut heen te komen. Er was weer een corner nodig om de stand nog spannender te maken. Na de corner bleef de bal in de 16 hangen en na een goede actie kon de bal bij de tweede paal simpel worden binnengetikt. 2-3. Nog 10 minuten billenknijpen voor drie punten.

In de laatste tien minuten was er nog steeds veel druk van Advendo, maar geen echte kansen. Het was wachten op een bal die een keer verkeerd valt, maar dat gebeurde gelukkig niet. De Kluut hield stand. Remi kreeg na een goede crossbal van Arn zelfs nog de kans op de 2-4, maar het lukte hem niet zijn derde van de middag te maken. Vechtend tot de laatste snik konden de mannen uit Gendt de drie punten bijschrijven. De Kluut had weer een goede oogst opgeleverd.