Bataven 2 - Blauw Geel '55 2

Bataven 2 - Blauw Geel '55 2

Door Ties Campschroer

 

Een week na de veelbesproken rentree van de kluut kreeg de Bataven de kans de overwinning van vorige week een vervolg te geven. Blauw Geel kwam op bezoek en zou ook geconfronteerd worden met de kluut, deze keer met debutanten Ted en Koen.

De eerste twintig minuten gebeurde er niet al te veel op het veld. Beide ploegen tasten elkaar wat af zonder gevaarlijk te worden. Het was bij de Bataven goed te zien dat dit een nieuwe kluut was, want niet alles klopte positioneel helemaal. Rond de twintigste minuut had Dave het wel gezien en ging er bij zitten, hij werd vervangen door Arn. Dit bleek een gouden greep van Dave, want Arn mocht tien minuten later na een mooie lange aanval die eindigde bij Joep de 1-0 binnenschuiven.

De Bataven bleef effectief, want de volgende keer dat er een oranje hemd in de 16 aan de bal kwam ging de bal op de stip. Braas was ingevallen voor Ron, die met blaren niet meer verder kon. Hij pikte een losse bal goed op en kon deze onder de keeper door prikken. Voordat hij de bal echter binnen kon tikken werd hij onderuit gelopen op de achterlijn. Gijs bleef koel vanaf 11 meter, 2-0.

De rust werd zo gehaald met twee doelpunten van jongens die door Eugene op de bank gezet waren. Sinds zijn beslissing om te stoppen is er bij Eugene dus ook sprake van een beetje laksheid. In de rust kwam Tim voor de ook geblesseerde Remiā€¦ wellicht wordt er te hard door hem getraind?

De tweede helft was qua spelbeeld gelijk aan de eerste. De Bataven hanteerden strak de kluut en Blauw Geel ontbrak het aan finesse om tot uitgespeelde kansen te komen. De thuisploeg werd vlak na rust nog meer in het zadel geholpen door de 3-0 van Gijs. Michel versierde slim aan de zijlijn een vrije trap, welke door Arn voor de goal werd geslingerd. Gijs kon daar aannemen en binnenschieten voor zijn tweede van de dag.

De Bataven bleef op de counter heel gevaarlijk door een paar goede acties van Joep. Het samenspel met Gijs was een aantal keer te veel voor Blauw Geel, maar leverde geen doelpunten op. Gijs en Timo raakten bij een corner nog de lat en Tim liet zich zien met een mooie rush van achteruit. Aan de andere kant kreeg Frank nog een keer de kans om een showduikje eruit te gooien en een bal uit de kruising te plukken.

Voordat Blauw Geel gevaarlijk werd met twee goede corners die werden over gekopt, lag de vierde er voor de Bataven al in. Joep was aan de zijlijn eerder bij de bal dan zijn tegenstander en kon Gijs voor de goal bereiken, 4-0.

De schuifpui van de kluut had het mooiste moment nog bewaard tot het einde, waar door een subtiele voetbeweging 21 man op het verkeerde been werden gezet.

Een simpele overwinning waarbij vooral het collectief weer te prijzen is. Discipline achterin, hard werken op het middenveld en effectiviteit voorin zorgen voor een perfecte uitvoering van de kluut. Volgende week is een weekje vrij gepland en dat komt met de staat van de selectie helemaal niet slecht uit. De week daarna wacht SKV in Wageningen, waar de Bataven minstens de derde en met een beetje geluk de tweede plek kan pakken.