Bataven 2 - DUNO D 2

Bataven 2 - DUNO D 2

Door Koen Ressen

 

Wederom een prachtige dag op sportpark walburgen zorgt ervoor dat de mannen van Batzat goed gemutst zijn. Het verlies van vorige week na een eerder prachtige reeks overwinningen moest vandaag maar weer worden goedgemaakt. Deze zaterdag zijn het de medewerkers van Duno Air die op bezoek komen en het de Bataven moeilijk moeten gaan maken. Duno heeft uit vijf wedstrijden één punt en hoe frappant zou het zijn dat ze juist bij ons de eerste overwinning gaan behalen. Dit gebeurt een volwassen elftal niet snel, maar zoals in het verleden behaalde resultaten (E.S.A.) hebben bewezen, ons daarentegen wel. Eugéne heeft er deze keer voor gekozen om de metershoge stam uit de kluut te halen en dus zijn we genoodzaakt om een ander systeem te spelen. Aanval is de beste verdediging zei een wijs man ooit eens, geen idee wie en of dit ook echt eens gezegd is.

Klokslag 14:30 fluit onze uiterst serieuze scheidsrechter en binnen een minuut wordt Frank al aan het werk gezet. We beginnen weer als vanouds maar Duno maakt gelukkig ook een rommelige indruk. Zodoende ontstaan aan beide kanten direct veel kansen en is het in de 11e minuut raak als Joeppie A. een nette steekbal geeft op Gijs die de bal op zijn beurt koelbloedig af rondt en zo de 1-0 binnentikt. Nog geen 8 minuten later is het weer raak als ditmaal Ted een diepe bal geeft op John. John controleert de bal goed en Gijs schiet snoeihard in de kruising. 2-0 Na een half uur spelen verovert Koentje de bal op het middenveld en stuurt drie man terug het bos in. Daarna legt hij de bal netjes op John, John schiet hierop de bal torenhoog de bosjes in. Meerdere aanvallen van John, Gijs en Joep volgen maar geen een groeit uit tot een treffer.

Na een welverdiende bak thee kunnen de mannen met een gevaarlijke 2-0 voorsprong maar een ding doen, aanvallen! Tom en Koen maken hun debuut als centrale duo en Michel ziet zijn carrière in een oogopslag voorbij flitsen. In de eerste 20 minuten van de 2e helft opent John eens op Ron en Arn eens op John maar beide kansen kunnen niet worden verzilverd. Doordat de aanvoerder van Duno niet meer verder kan en het wisselbeleid niet waterdicht is (wie wisselt nu zo stom?) moeten de mannen verder met 10. Al na vijf minuten weet Arn na een prachtige duik een pingel te versieren en geeft Gijs de mogelijkheid om de 3-0 binnen te schieten. Nu lijkt Duno gebroken want nog geen drie minuten later wordt Arn langs de lijn diep gestuurd en weet de bal op randje buitenspel op John breed te leggen. John blijft koel, kan vrij binnen tikken en is dus trefzeker. 4-0

In de 62e minuut wordt weer een speler diep gestuurd, ditmaal Rocket Ron met een sprint van hier tot Tokio. Arn schiet uiteindelijk op goal maar door goed keeperswerk onderschept John de rebound en maakt de 5-0. Tien minuten verder geeft Duno nog een laatste stuiptrekking door de bal uit stand binnen te lepelen en zo de 5-1 te maken. Van echte weerstand is geen sprake als in de 44e minuut John nogmaals weet te scoren uit een kopbal van Ted. Ook in de 48e minuut is het nog raak via een steekbal van Braas, een prachtig overstapje van John en uiteindelijk Gijs die de bal beheerst in de verre hoek schuift.

Dit alles maakt het een enerverende pot die met veel aantrekkelijke aanvallen beloond wordt met een 7-1 overwinning. Bedankt voor alle supporters die zich met grote getalen langs het veld hebben verzameld en tot volgende week!