Advendo '57 2 - Bataven 2

Advendo '57 2 - Bataven

Door Ties Campschroer(met wederom dank aan Rowdy)

 

Een week na de zwaarbevochten zege thuis tegen Ermelo mochten de mannen uit Gendt in het pittoreske Ederveen aantreden. Een veelbesproken heenreis met een nog meer besproken Rowdy later kwamen de mannen 12:10 aan op een rumoerig sportpark. De muziek knalde al uit de speakers en de tegenstander had de eerste twee positiespellen en een afrondoefening al achter de kiezen. Coach Sander (nog ongeslagen) had weer een mooi speelplan bedacht en na de snelle overdracht naar de elf basisspelers kon iedereen nog even snel op en neer lopen voordat de wedstrijd begon.

In tegenstelling tot wat verwacht zou mogen worden na deze voorbereiding begon de Bataven veel scherper aan de wedstrijd dan de thuisploeg. De eerste kans is voor Gijs, maar deze wordt door de keeper knap naast gewerkt. Hierna volgt een vrije trap vanaf rechts goed bij de tweede paal. Wederom Gijs ziet de bal echter pas laat en daardoor is hij niet in staat om de bal richting mee te geven. Kort hierop kopt Tim een bal over na een goede corner van Remi.

Deze drie waarschuwingsschoten waren nog niet genoeg om de thuisploeg in het rood wakker te krijgen, want net voor het kwartier komt de 0-1 op het scorebord. Goed vastzetten en snelle duels op het middenveld zorgen voor balbezit voor Ties, welke de bal naar Gijs doorspeelt. Een aanname die niet helemaal goed leek zorgt ervoor dat de bal opstuit. Dit geeft Gijs de kans de bal met een mooie boog vanaf een kleine 30 meter over de keeper, via de paal in de goal te liften. 0-1.

De Bataven probeert na de voorsprong door te drukken en wordt nog een keer gevaarlijk door een schot van Remi. Terwijl het eigenlijk wachten is op de uitbreiding van de voorsprong, staat plots de 1-1 op het bord. Toon werkt op rechtsachter een bal weg, maar deze caramboleert via de linksbuiten van Advendo in de voeten van de achtergebleven spits. Ondanks dat deze spits een aantal meters achter Tim en Arn stond, mocht hij wel door. Vrij voor Noud is hij rustig en omspeelt hem, om vervolgens de bal in de lege goal te schuiven.

De uitploeg is zo van slag dat men na deze goal vergeet te voetballen. De laatste kans van de eerste helft vindt al zo'n twintig minuten voor het rustsignaal plaats. Na een snelle uitbraak kan een van de middenvelders van Advendo vrij doorlopen richting Noud. Deze komt overtuigend en als een echte keeper uit, de middenvelder van Advendo is dermate van slag dat hij de bal wild overtrapt.

In de rust blijven Arn en Tom achter voor Koen en Michel. Ondertussen wordt er in de kleedkamer van Advendo ook een wisseling besproken. De sterke spits welke in de eerste helft als een kapstok moest dienen voor het spel van de thuisploeg wordt een linie teruggehaald. Dit zou voor de Bataven een gunstige wijziging blijken met lange ballen voor de boeg en Tim en Michel achterin.

Kort na de rust volgt direct een kansje voor John na een lange bal van Tim, alleen eindigt de bal over de goal. Advendo krijgt hierna nog een kleine kans, maar dat zou de laatste van de middag zijn. Hierna volgden zoals gezegd veel lange ballen, welke door de luchtmacht makkelijk verwerkt werden.

Ongeveer twintig minuten voor tijd is daar de voorsprong voor de Bataven. Een corner van Advendo wordt snel verwerkt en de bal komt bij Remi op het middenveld. Gijs blijft slim op eigen helft en kan na de steekbal van Remi vrij door naar de goal, voor de keeper blijft hij rustig. 1-2. Tien minuten later maakt een effectief Bataven uit de volgende kans de beslissende 1-3. Gijs stoort goed op twintig meter van de goal waardoor de bal bij Remi belandt die niet uithaalt en onder de keeper door de 1-3 aantekent.

Coach Sander heeft ondertussen Koen in het veld gebracht en deze zou nog voor twee noemenswaardige momenten zorgen. Eerst trapt hij een vrije trap vanaf de middenlijn richting de tweede paal, hier heeft de keeper van Advendo zoveel moeite mee dat hij de bal maar net corner kan tikken. Vervolgens schermt hij na een lange trap van achteruit de bal goed af tot op de achterlijn. De rechtsbuiten van Advendo was het daar echter niet helemaal mee eens en besluit Koen nog even een trap mee te geven. Rood.

De laatste kans voor de Bataven is voor Remi. Wederom na een snelle omschakeling kan hij vrij op de keeper af, maar weet hij het met een gewaagde lob niet af te maken.

De voorspellingen vooraf in de auto kwamen zo bijna uit en daar kon in de kantine door de vroege speeltijd nog lang over doorgepraat worden. Coach Sander bleek tevreden met weer een winstpartij onder zijn leiding en zijn assistent Eugene zat ook al te stralen in de kantine.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel op programma. Wanneer de Bataven de lijn dan door kan trekken is een hele mooie start van de competitie een feit.