AZSV 3 - Bataven 2

AZSV 3 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

De wedstrijd tegen AZSV zou wederom een echte test blijken voor de Bataven. Net als eerder tegen Sparta Nijkerk was iedereen tevreden met het spel, maar niet over het feit dat er weer geen punten gehaald werden. De heenreis verliep deze keer met een stuk minder problemen en na een ontzettend fanatieke warming-up kon er begonnen worden met de topper in de tweede klasse.

Direct in het begin van de wedstrijd was duidelijk dat AZSV de bal makkelijk rond laat gaan in de ploeg om van daaruit kansen te creeren. De Bataven stelden daar hun vertrouwde spel tegenover van het veld klein houden en gevaar stichten uit de omschakeling. Dit leverde een boeiende eerste helft op met kansen aan beide kanten. Waar de dreiging optisch van AZSV leek te komen was het de Bataven met de beste kansen. Heel snel na de start kon Ivo na een lange bal van Michel vrij op de keeper af, maar had hij iets te veel tijd nodig. De Bataven bleef gevaar stichten uit de omschakeling en de volgende bal in de zestien zou ook de 1-0 opleveren. Een lange bal van achteruit wordt half weggewerkt door AZSV waarna Ties hem terug inbrengt op Ivo, deze verlengd de bal ineens goed op Gijs. Gijs besluit niet na te denken en vlammend uit te halen. Het vlammende gedeelte bleef deze keer achterwege, maar door een rare stuit was het schot toch te veel voor de keeper van AZSV. 0-1.

AZSV bleef ook gevaarlijk voor de goal van Han, maar de meeste kansen konden net voor het schot of de eindpass onderschept werden door het compact spelende Bataven. Door goed drukzetten creerde de uitploeg nog kansen voor Ivo (over en voorlangs), Gijs (twee keer de keeper), Ties (naast) en Tom (paal). Een paar hachelijke momenten voor de goal van Han leverden ook geen doelpunten meer op. De rust werd zo bereikt met een 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Gendt en het spel gaf vertrouwen voor de tweede helft.

Tim en Toon konden beide door kleine pijntjes niet door en zij werden vervangen door Noud en de ondertussen aangekomen Joep. Timo bleef nog even zitten om halverwege de tweede helft Ties te gaan vervangen.

De tweede helft begon zoals de eerste geeindigd was met AZSV aan de bal en de Bataven wat inzakte. Het verschil met de eerste helft was wel dat de Bataven niet echt meer aan het voetballen kwamen en veel balverlies leiden. Zo nam de druk van ASZV toe, maar konden ze niet door de verdediging van de uitploeg heen komen. De eerste corner na de rust met een kwartier op de klok zou dan toch een breekpunt zijn. De bal komt goed voor en een middenvelder van AZSV komt goed inlopen en kopt de bal hard binnen. 1-1.

Het spelbeeld bleef ook na deze goal hetzelfde en AZSV slaagde er nog steeds niet in om zich in kansrijke positie te voetballen. Een afgeslagen bal welke op goal werd geschoten en door Tom wordt geblokt levert een verassende penalty op. De scheidsrechter constateerd hands waar Tom zijn arm volledig tegen zijn lichaam had en de bal vooral met de borst blokkeert. De penalty wordt door de laatste man van AZSV overtuigend in de linkerhoek geschoten. 2-1. Timo vervangt dan Ties om samen met de andere 10 weer op zoek te gaan naar punten.

Wat opportunistischer spel van de uitploeg leidt een tiental minuten voor tijd tot de verdiende 2-2. Een goede lange bal van Joep wordt op waarde geschat door Ivo en via de beide palen rolt de bal over de lijn.

Beide ploegen willen na deze goal voor de drie punten gaan en dit zorgt ervoor dat het vuurtje aardig aanwakkert. Het veldspel wordt wat harder en er vallen aan beide kanten wat gele kaarten.

De 3-2 zou uiteindelijk in het voordeel van AZSV vallen. Een voorzet vanaf rechts wordt door Han niet helemaal goed verwerkt en valt bij de spits van AZSV voor de voeten. Deze bedenkt zich niet en schiet de bal goed in, Tom bedenkt zich echter ook niet en tikt de bal met zijn linkerhand uit de benedenhoek. De scheids kan niet anders van de bal op de stip te leggen en besluit Tom ook een rode kaart mee te geven. Deze penalty wordt ook weer overtuigend binnengeschoten door de laatste man van AZSV. 3-2.

De Bataven laten zich met een man minder niet kennen en kunnen in de laatste paar minuten van de wedstrijd toch nog druk naar voren creeren. Een handvol vrije trappen wordt de zestien ingeslingerd, maar uit geen van deze ballen kan echt gevaar gesticht worden. Zo eindigt deze wedstrijd met een overwinning en de periodetitel voor de thuisploe en een teleurgestelt Bataven. Goed spel heeft het de koploper heel moelijk gemaakt, maar helaas heeft dit niet tot punten geleid.

Aanstaande woensdag staat de bekerwedstrijd tegen eerste klasser AVW op het programma en dan mag de Bataven op sportpark Walburgen laten zien dat er wel resultaat behaald kan worden.