Bataven 2 - Blauw Geel 55 2

Bataven 2 - Blauw Geel '55 2

Door Ties Campschroer

 

Met zes uit drie is de competitiestart van Batzat toe nu toe zeer behoorlijk te noemen. Met de wedstrijd tegen het nog niet sprankelend presterende Blauw Geel op het programma, lonkte er zelfs meer op een zonnig sportpark Walburgen. De wedstrijd begon niet met een nieuw initiatief voor sprintjes, afronden of positiespel maar met een lekkere groepsmop.

Gesterkt door de lach begonnen de Bataven voor de derde week op rij goed aan de wedstrijd. Deze keer leverde de start ook een goede voorsprong op. Na twee waarschuwingsschoten van Arn en Koen in de handen van de keeper van Blauw Geel, viel na een minuut of vijf de eerste goal. Over de rechterflank werd een goede aanval opgezet door Toon die na een kaats weer aan de bal kwam en daar met een schitterende Aka de bal door de benen van zijn tegenstander speelde. Een goede steekbal volgde en Gijs kon deze met zijn teen net onder de keeper door verlengen. 1-0.

De Bataven bleef goed doordrukken en creeerde nog wat kleine kansjes. Tien minuten na de 1-0 viel de tweede goal ook. Een corner van de Bataven wordt weggewerkt achterin bij de uitploeg. Michel veroverd de bal snel weer en hij speelt direct Gijs in die controleert en wederom onder de keeper door raak prikt. 2-0.

Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de verdiende ruime voorsprong. Een minuut na de 2-0 lag de 2-1 al in het netje achter Roy. Bij een vrije trap vanaf rechts wordt de bal half verwerkt voor de goal. Een ingeschoven middenvelder van Blauw Geel neemt de bal ineens op de slof en ziet deze strak in de kruising verdwijnen.

In de twintig minuten die volgen zijn er nog twee afgekeurde doelpunten van Remi (buitenspel) en Gijs (overtreding). Toch kan de Bataven met een ruimere voorsprong de kleedkamer in. Bij een slappe ingooi van de linksachter van Blauw Geel jaagt Remi goed door. Hierdoor kan hij alleen op de keeper af en na een simpele schijnbeweging kan hij de bal in een lege goal tikken. 3-1.

In de rust blijven Wouter en Aka-Toon achter voor Ties en Tim.

De tweede helft kenmerkt zich door slecht voetbal aan beide kanten. De Bataven laten zich te ver inzakken en creeren daardoor weinig. Blauw Geel heeft wel de bal, maar kan door de felle verdedigende houding van de Bataven geen noemenswaardige kans meer creeren.

Een kwartier in de tweede helft gebeurd er voor het eerst weer iets. Eerst wordt de Bataven gevaarlijk via een voorzet van Ties die door Remi in de handen van de keeper wordt geschoten. Vlak daarna kan de uitploeg uit een vrije trap gevaarlijk koppen, maar deze bal wordt door Roy met een goede reactie gekeerd. Kort na deze redding wordt er voor de derde keer deze middag een goal van de Bataven afgekeurd. Deze keer staat Gijs buitenspel na slim verlengen van een vrije trap door Remi.

Vijf minuten voor tijd valt de bevrijdende 4-1 voor de Bataven. Een snelle counter zorgt ervoor dat Gijs in de zestien aan de bal komt. Hij kan de bal niet bij de mee opgekomen Koen krijgen, maar dit komt vooral door een handje van de laatste man van Blauw Geel welke de bal wegtikt. De scheids kan niet anders dan een penalty geven en deze wordt door Gijs benut. 4-1.

Terwijl er nog vijf minuten te spelen zijn heeft de leidsman van deze dag wel genoeg gezien en besluit maar direct af te fluiten.

Zo wordt de goede start van de competitie nog even verlengd. Volgende week mag de Bataven op bezoek bij koploper AZSV, zij hebben tot nu toe alle wedstrijd overtuigend gewonnen. Daar zal dus gaan blijken hoe de mannen uit Gendt er echt voor staan en of er al over meer gedroomd kan worden dit seizoen.