Bataven 2 - DTS Ede 3

Bataven 2 - DTS Ede 3

Door Ties Campschroer

 

Twee weken na de verliespartij kreeg de Bataven de kans om weer wat vertrouwen te tanken, ditmaal tegen DTS Ede. Vooraf was er het gevoel dat er tegen laagvlieger DTS wel drie punten te halen moesten zijn om dan met een positief gevoel richting feestavond te gaan. Succescoach Sander nam het weer over van Eugene die deze keer geen verjaardag van Bo had. Met Ivo achterin in plaats van op zijn favoriete positie voorin begon de Bataven op het kunstgras tegen de ploeg uit Ede.

Het eerste gevaar in de wedstrijd gebeurde voor de goal van Frank. Een corner vanaf links wordt ingedraaid en door de harde wind land hij op de lat. Dit zou het enige gevaar zijn dat DTS in het eerst half uur van de wedstrijd kon creeeren. De Bataven probeerden met veel positiewisselingen de jonge uitploeg aan het twijfelen te krijgen. Er was wel een optisch overwicht voor de mannen uit Gendt, maar echt grote kansen konden er niet genoteerd worden. Toch staat er binnen de tien minuten 1-0 op het scorebord. Een goed aangesneden corner van Joep wordt door Ivo akelig zuiver via de onderkant van de lat binnen gekopt. 1-0.

Voordat DTS uit geklungel achterin bij de Bataven de 1-1 op het bord zet krijgt Gijs na goed doorgaan van Koen nog een grote kans, maar deze gaat naast. De 1-1 komt tot stand uit een situatie waarbij het al een wonder is dat de bal in eerste instantie er niet in ging. In tweede instantie staat plots de aanvoerder van de uitploeg vrij voor Frank en hij prikt de bal rustig binnen.

Deze goal zorgt ervoor dat DTS wat meer vertrouwen krijgt en langzaam maar zeker beter begint te voetballen. De Bataven laten zich terugdringen, maar geven zoals meestal maar weinig weg. Net voor het rustsignaal komt de thuisploeg toch nog op voorsprong. Een lange bal van Tom valt over de verdediging heen en John kan vrij door op de keeper. Daar blijft hij heel rustig en omspeelt de keeper om de 2-1 aan te tekenen.

In de rust blijft Noud achter met de al eerder uitgevallen Timo. Michel en Remi zijn hun vervangers.

Direct na de thee tapt de Bataven uit een ander vaatje dan het laatste kwartier voor rust. Na een paar minuten krijgt Joep een grote kans nadat een vrije trap door Ivo verlengd wordt, helaas schiet hij de bal voorlangs.

De Bataven blijft in de tweede helft goed drukzetten op DTS en dit leidt al snel tot de 3-1. In de hoek zet John goed druk waarna Gijs de bal kan onderscheppen en simpel langs de keeper kan tikken. 3-1.

De thuisploeg probeert door te drukken om de beslissende goal te maken, maar kansen zijn aan Gijs, Remi en Ivo niet besteed. Ondertussen speelt DTS natuurlijk ook nog mee en na deze gemiste kansen is het de beurt aan hen om gevaar te stichten. Eerst valt een corner bijna ineens binnen, maar kan Tom deze via de lat uit de goal houden. Daarna kan een spits helemaal vrij op Frank af, maar deze staat zijn mannetje en pakt in de een tegen een de bal. De Bataven zijn nog twee keer gevaarlijk uit corners voordat uit een snelle vrije trap de bevrijdende 4-1 valt. Ivo pakt de bal snel op rond de middenlijn en stuurt Gijs weg. Deze stift de bal langs de keeper waarna hij de Remi binnengegleden wordt. 4-1.

Het weekje rust had de mannen van Sander en Eugene goed gedaan en de drie punten kunnen weer bijgeschreven worden. Door het gelijke spel van ESA gaan de mannen uit Gendt weer over hen heen en staan op de helft van de competitie op de derde plaats in de rangschikking. De tweede helft van de competitie wordt volgende week nog voor de winterstop gestart met een thuiswedstrijd tegen Advendo. Het is nu aan de Bataven om te laten zien dat de lijn van de eerste helft van het jaar doorgezet kan worden.