Bataven 2 - DVS 33 Ermelo 5

Bataven 2 - DVS '33 Ermelo 5

Door Ties Campschroer

 

In de tweede wedstrijd in deze nieuwe klasse stond de thuiswedstrijd tegen DVS '33 Ermelo 5 op het programma. Voor het eerst dit jaar was er een redelijke selectie tot de beschikking van de trainer/coach en konden we met drie wissels beginnen aan dit potje.

Met een aangepast strijdplan ten opzichte van de vorige wedstrijd begon de Bataven goed aan de wedstrijd. Er werd rustig rondgespeeld en op de juiste momenten drukgezet. Toch stond er na een klein kwartier 0-2 op het scorebord. Een blind weggetrapte bal bleek een prachtige steekbal op de spits van DVS en een foute terugspeelbal kort daarna zorgden voor de 0-2 tussenstand. Bij de tweede goal probeerde Frank met een uiterste krachtsinspanning de bal nog te pakken, maar kostte hem zijn rechterpink. Noud werd gelukkig bereid gevonden om zijn plaats in de goal over te nemen en zo was de eerste wissel al gebruikt.

De 0-2 was voor DVS een sein om beter te gaan spelen en zij kregen het heft wat meer in handen. De rollen waren nu omgekeerd, want ondanks het mindere spel kwamen de Bataven terug tot 2-2. Eerst kopte Ivo een goede corner van Arn overtuigend binnen. Even later volgt uit een lange bal van Michel een voorzet van John die door Gijs tot goal wordt gepromoveerd. In de tussentijd was ook Ivo uitgevallen na een flinke tik op zijn knie. Joep was in zijn plaats gekomen en zo had Eugene nog maar één wissel tot zijn beschikking.

Het laatste kwartier voor de rust waren beide partijen onrustig en onzorgvuldig. Dit leidde aan beide kanten niet meer tot kansen en zo werd met de 2-2 ook de rust gehaald.

Toon kwam in de rust in de spits naast Gijs te staan om als supersub te fungeren.

Heel kort in de tweede helft begaat Timo een niet zo slimme overtreding, buiten de zestien, maar de bal gaat toch op de stip. Penaltykiller Noud gaat ervoor en vliegt naar de hoek, wat niet nodig blijkt omdat de bal naast rolt en het 2-2 blijft.

Een minuut of vijf na deze penalty verovert Gijs de bal op de middencirkel van de laatste man van DVS. Hij kan vrij op de keeper af, maar weet hem niet te passeren. In de rebound kan hij half voor dezelfde laatste man als eerder komen en gaat slim naar het gras. De daaropvolgende penalty wordt overtuigend door hemzelf ingeschoten 3-2.

De 3-2 is geen teken voor de thuisploeg om beter te gaan voetballen. Het spel blijft onrustig en echt goede aanvallen worden niet op de mat gelegd. De druk op de goal van Noud neemt toe, maar ondanks deze druk komen er niet echt grote kansen voor hem om te stoppen.

De scheidsrechter besluit een kwartier voor tijd na een uitbraak van DVS dat het weer eens tijd is voor een doelpuntje. Een voorzet komt op de hand van Koen en hij kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. Deze keer zit Noud in de goede hoek, maar hij kan de penalty alleen maar in de kruising duwen. 3-3.

Het spelbeeld blijft na deze goal hetzelfde en DVS blijft de meer aanvallende ploeg. Ondertussen komt Remi in het veld voor Gijs in de spits. Zo staan we met twee gelegenheidsspitsen op het veld om alsnog een overwinning af te dwingen.

Een tactische meesterzet van Eugene zet kort hierna de voorsprong voor de thuisploeg op het bord. De naar de spits gezette Wouter leidt iedereen zo erg af dat Arn helemaal vrijstaat om een voorzet van Timo binnen te lopen. 4-3.

De wedstrijd wordt ondanks de zeer strak leidende scheids steeds harder en de eerste kaart van de wedstrijd is voor Koen na een wegwerp-gebaar. De daarop volgende kaart telt, want het is een rode voor een middenvelder van DVS na een overtreding op Arn.

Het spel aan beide kanten is na deze kaart nog steeds niet geweldig, maar er valt toch nog een goal. Arn crosst vanaf links mooi op Toon die vanaf de achterlijn de bal goed voorgeeft. Bij de tweede paal komt Air-Remi invliegen en hij kopt de bal steenhard tegen het net. 5-3.

Wanneer de scheids affluit kunnen de eerste punten bijgeschreven worden en zo zijn de Bataven na twee wedstrijden van de nul af. De aankomende wedstrijden wordt het zaak om het spel van vorige week met de strijd van deze wedstrijd te combineren. Als dat nog gaat lukken dan zullen deze drie punten niet de laatste zijn.