Bataven 2 - DZSV 2

Bataven 2 - DZSV 2

Door Ties Campschroer

 

Een week na de verloren wedstrijd tegen koploper AZSV en een paar dagen na de ook verloren bekerwedstrijd tegen AVW mocht de Bataven op voor weer een thuiswedstrijd op de Poelwijk. Op het eerste veld afgelopen woensdag was vooral in de tweede helft het spel uitstekend, het zou vandaag zaak zijn om dit tegen laagvlieger DZSV ook te laten zien. Eugene begon met een lichte paniek door de vertraagde Tom en Koen en de uitgeslagen Remi. Uiteindelijk stonden er gewoon elf mannen in het oranje op het veld en kon er begonnen worden.

De beginfase begon van beide kanten aftastend en het was al snel duidelijk dat de thuisploeg de lijn van de bekerwedstrijd niet door kon trekken. De eerste speldenprikjes kwamen van DZSV, maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. De eerste goede aanval van de Bataven leverde direct een goal op. Koen werd langs de lijn weggestuurd door Michel en met een mooie actie langs de lijn bereikte hij de achterlijn. Vanaf daar legde hij de bal goed terug op de zestien (daar moet iemand staan) waar hij zijn broer Tom vond die met een mooie curve de bal over de keeper liet ploffen. 1-0.

DZSV bleek veel ervaring te hebben met aftrappen, want direct vanaf de middenlijn vlogen ze naar voren en maakten gelijk. De rechtsbuiten werd goed de hoek in gestuurd en legde de bal bij de tweede paal neer. Tim kan de bal niet goed wegwerken en zo kon de spits van DZSV vrij via Frank de 1-1 aan tekenen.

Deze korte fase van doelpunten zette zich door want binnen twee minuten stond de 2-1 voor de Bataven al weer op het scorebord. Een corner van Tom komt goed in de vijf voor de goal en Ivo kan simpel en hard raak knikken. 2-1.

DZSV bleef af en toe dreigend voor de goal van Frank uit stilstaande momenten. Een vrije trap gaat via de lat over en een corner wordt net voorlangs gekopt. De Bataven stelt daar alleen een mislukte variant van een vrije trap tegenover.

De rust wordt zo bereikt met een voorsprong voor de thuisploeg en daar kan in de tweede helft op verder worden gebouwd. Tom en Marco blijven achter voor Joep en de ondertussen wakker geworden Remi. John blijft nog even zitten om na een minuut of twintig Ivo te gaan vervangen.

In de tweede helft blijft het spel van de Bataven slordig en komen er maar weinig goede combinaties tot stand. DZSV probeert uit de omschakeling kansen te creeren, maar mist de finesse om echt gevaarlijk te worden voor de goal van Frank. Een tien minuten in de tweede helft kan Gijs na goed verlengen van Ivo door op de keeper, maar deze komt snel en goed uit en kan redding brengen. Vlak na dit moment schiet een lange bal door richting Frank, waar Michel deze in zijn richting verlengd. Een van de spitsen van DZSV kan bijna profiteren, maar Frank kan met een uiterste inspanning gevaar voorkomen ten koste van een gele kaart.

De Bataven lijkt een beetje wakker geschud en zetten wat druk naar voren om te proberen de voorsprong uit te breiden. Halverwege de tweede helft lukt het om de bal weer in het netje te krijgen. Een corner van Gijs wordt door Tim weer terug ingebracht waar Ties op een meter van de goal de bal het laatste zetje kan geven. 3-1.

DZSV kan ondertussen geen echt gevaar stichten, maar blijft dreigend uit vrije trappen en corners. Een van die corners levert een minuut of vijf voor tijd de aansluitingstreffer op als deze goed wordt binnengekopt. 3-2.

Vanaf dat moment probeert de uitploeg alsnog een punt te slepen uit een bijna verloren wedstrijd. Met veel lange ballen en alles of niks voetbal komt er een beetje dreiging naar voren. Terwijl zij bijna aan een kans durven te denken werkt Joep een bal ineens goed ver weg. Arn jaagt op rechtsvoor door op de back van DZSV en deze kan hier niet mee omgaan. Arn kan daardoor de bal doortikken op Gijs, welke de bal onder de keeper door verlengd voor de beslissende 4-2.

De scheidsrechter vind het kort daarna wel prima en besluit voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Een slechte wedstrijd van de thuisploeg levert toch drie punten op. Door de uitslagen op de andere velden staat de Bataven als promovendus aan het einde van de eerste periode op een hele keurige derde plaats. Een stukje hoger dan verwacht en dit geeft nog ruimte voor de rest van het seizoen. In de tweede periode wordt het zaak in wedstrijden goed spel te combineren met punten en niet zoals nu te kiezen voor één van de twee.