Bataven 2 - Lunteren 2

Bataven 2 - Lunteren 2

Door Ties Campschroer

 

Op rokjesdag moesten de mannen uit Gendt aantreden tegen Lunteren 2. De uitwedstrijd was behoorlijk kansloos verloren, dit ondanks de vertekenende 3-2 einduitslag. De Bataven begon vandaag met drie spitsen om te proberen direct wat meer druk naar voren te kunnen zetten. De vorige week zo succesvolle Arn (3 assists) en Koen (1 goal, 1 assist) werden op de bank gehouden in de eerste helft, blijkbaar vond trainer/coach Eugene dat het vandaag wellicht zonder deze mannen zou moeten lukken. Naast deze twee bekende gezichten zat zaterdag weer een oude bekende, Ivo was er weer bij en zoals altijd speelklaar.

Het eerste fluitsignaal klonk en de Bataven begonnen in de man van Braas direct druk te zetten rechtsvoor, de trainer/coach keek tevreden naar deze eerste 20 seconden en hoe een ingooi het resultaat was. Deze ingooi werd direct door Lunteren richting de middenlijn geslingerd en daar doorgekopt. De linksbuiten van Lunteren kon vrij door op Frank en zo stond het binnen de minuut al 0-1. In de verdere eerste helft konden de mannen in het oranje elkaar niet vinden en ook geen enkel duel winnen. Met de tranen in de ogen en een 0-3 op het bord schuifelden de mannen de kleedkamer in.

In de rust volgde er wat omzettingen en met goede moed begonnen de mannen uit Gendt aan de tweede helft. Het leek nu iets meer op voetballen wat er gebeurde en zowaar kwamen er kleine kansen. De ploeg uit Lunteren bleef echter stug verdedigen en echt grote kansen (op één voor Ivo na) werden er niet echt gecreerd. Het stond echter 10 minuten voor tijd toch plots 2-3. Twee goede vrije trappen van Gijs werden door Noud en Ivo verlengd waardoor het plots toch spannend kon worden. De thuisploeg probeerde door te drukken om alsnog een punt uit deze wedstrijd te slepen en zette vol druk naar voren. Een lange bal en counter van Lunteren gooide de wedstrijd echter twee minuten voor tijd in het slot 2-4.

Het eerste seizoen in de tweede klasse dreigt ondertussen als een nachtkaars uit te gaan met veel puntverlies na de winterstop. De blessures(Wouter, Rowdy, Ted, Ties, Timo en een beetje Manfred) en schorsingen(Arn, Toon) stapelen zich ondertussen ook op waardoor het weer puzzelen wordt de komende weken. Als de Bataven de vierde plaats vast kan houden volgt er nog nacompetie voetbal voor promotie, maar het echte doel is natuurlijk om alsnog derde te eindigen en zo de reeks van 19 seizoenen top-3 te vervolmaken.