Bataven 2 - SKV 2

Bataven 2 - SKV 2

Door Ties Campschroer

 

Een week na afgelaste wedstrijd tegen ASZV mochten de Bataven aantreden tegen rode-lantaarndrager SKV 2. De gevolgen van vorige week werkten nog door bij John(zaterdag), Wouter(zondag) en Ties(zondag). Omdat ook Ted, Frank en Rowdy nog in de lappenmand zitten werden Richard en good-old Leem van stal gehaald om bij te staan.

De eerste helft kenmerkte zich door twee ploegen die hard werkten, maar niet echt iets konden creeren. SKV zakte ver terug en probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Door deze verdedigende houding van de uitploeg en het gebrek aan brille bij de thuisploeg viel er niet echt veel te beleven. Een uitval van SKV na een snelle uittrap was het meest opzienbarende moment. De snelle linksbuiten van SKV kon alleen op Richard af, maar hij wist de bal goed te keren.

In de rust bleven Tom en Michel achter voor Timo en Leem.

Vroeg in de tweede helft werd al duidelijk dat de Bataven uit een ander vaatje gingen tappen. Plotseling werd er beter en sneller rond gespeeld. De eerste kans voor de Bataven was een schotje van Remi na een goede actie over de rechterflank van Toon. Dit waarschuwingsschot leidde een paar minuten later tot de 1-0. Tim stuurt Noud de hoek in die de bal bij Remi bezorgt. Remi left de bal met een goede voorzet op het hoofd van Ivo die geen fout maakt. 1-0.

Het volgende gedeelte van de wedstrijd leek weer veel op de eerste helft. Beide ploegen streden hard, maar creerden geen gevaar voor de goal. Een half uur voor tijd was er een moment van goed voetbal bij de Bataven. Gijs werd op de middellijn aangepeeld en hij houdt de bal even bij zich en laat hem vallen op Remi. Remi stuurt Ivo ineens weg met een goede steekbal en hij maakt weer geen fout. 2-0.

Vlak voordat de 3-0 op het bord komt krijgt SKV nog een kans. Een middenvelder komt goed door de zestien in, Richard maakt de goal goed klein en zo belandt de bal naast. De 3-0 volgt na een goede actie van Ivo in de hoek die het overzicht bewaard en de ingelopen Remi inspeelt. Remi twijfelt niet en schiet de bal ineens in de lange hoek langs de keeper.

Na de 3-0 laten de Bataven het gas een beetje los en dan blijkt dat dit niet seizoen ongestraft zal blijven. Eerst is er een scrimmage na een corner die blijft hangen deze wordt door Richard, Timo en Tim weggewerkt. Een goal voor SKV zou nog volgen, maar niet nadat Ivo en Gijs samen op de keeper afgaan en hij de bal tot corner verwerkt. In de laatste minuut van de officiele speeltijd werken Richard en Tim even niet met elkaar mee en kan de spits van SKV de bal simpel in een lege goal schuiven. 3-1. De goal geeft SKV nog even het idee dat er iets te halen valt en de Bataven schuift ze nog iets meer moed in de schoenen door direct na de goal weer in de fout te gaan. Een middenvelder van SKV wordt helemaal vrij ingespeeld op de zestien en kan zo doorlopen naar Richard. Toon probeert met een uiterste inspanning de bal te blokken, maar juist hierdoor krijgt hij een rare curve en ploft bij de tweede paal binnen. 3-2.

Zo is een wedstrijd die allang beslist was ineens toch weer spannend. Bij de aftrap vliegt SKV naar voren om alsnog een puntje te halen uit een verloren wedstrijd. Door dit enthousiasme verliezen ze zichzelf een beetje achterin. Ivo stoort goed en veroverd de bal links voorin. Hij houdt de rust en vindt de goed meegelopen Gijs die simpel de 4-2 kan binnenschieten. Deze goal is ook direct het eindsignaal van de wedstrijd.

De Bataven kunnen ondanks een hectische slotfase weer drie punten bijschrijven en blijven zo bovenin meedoen. Er tekent zich al een gat af met de onderste ploegen en zo kan er al stiekem naar boven worden gekeken. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen ESA, waar ook nog eens een groot gedeelte van de ploeg afwezig is. Een schone taak voor Eugene en Sander om daar weer een representatieve ploeg op de been te krijgen.