Blauw Geel 55 2 - Bataven 2

Blauw Geel '55 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een zachte winterstop kwam ten einde in een zonnig Ede. De Bataven had deze winter lekker doorgetraind (soms ook op conditie), maar helaas was er geen tegenstander bereid om de degens te kruisen. Zo was de eerste wedstrijd na de winterstop ook echt de eerste wedstrijd in een drietal maanden.

De laatste spelers werden nog snel ingevlogen op vrijdagavond (Arn en Koen) en zaterdagochtend (Noud), maar uiteindelijk stond er een ruime selectie in Ede aan de aftrap.

In de eerste fase van de wedstrijd bleek al snel dat de mannen uit Gendt niet slecht uit de winterstop waren gekomen. De bal bleef goed in bezit en ging, soms, redelijk makkelijk van voet naar voet. Helaas wisten John en zijn gelegenheidscompaan Toon niet echt gevaarlijk te worden in deze fase. Er werden een aantal hachelijke momenten voor de goal van Blauw Geel afgevlagd, maar de thuisploeg bleef redelijk makkelijk overeind.

Het eerste echte gevaar van de oranje mannen kwam van een vrije trap van Koen. Deze dwarrelde van een meter of 25 ineens op de lat. Daarna werden Noud en Toon nog gevaarlijk na een voorzet vanaf links welke een beetje rond de vijf-meter-lijn bleef handen. Toon kon deze niet het benodigde zetje over de doellijn geven en zo bleef het eerste half uur de brilstand op het scorebord staan.

De eerste goal kwam na dit eerste half uur toch op het formulier, maar niet voor de gasten. Een schot uit de tweede lijn van Blauw Geel werd door Michel met een uiterste inspanning met z'n teen geraakt. Hierdoor kon Frank er echter niet bij en hobbelde de bal bij de eerste paal binnen. 1-0.

Met goede moed pakte de Bataven de wedstrijd na deze tegengoal weer op, maar nog steeds kon de keeper van Blauw Geel niet echt verontrust worden. Veel balbezit en optische dreiging, maar de bal kwam steeds net niet op de goede plaats voor de goal. Vlak voor rust kwam Blauw Geel zelfs op een 2-0 voorsprong. Een steekbal kwam via via uit bij de rechtsbuiten. Door de nieuwe, nogal onduidelijke, spelregels mocht hij door en kon hij onberispelijk binnenschieten.

In de rust blijft Ted achter voor Gijs, nadat in de eerste helft de geblesseerde Arn al uitviel voor Tim. Eugene besluit de boel om te gooien en met een aanvallend 3-4-3 nog voor één of meer punten te gaan.

In de tweede helft blijft het spelbeeld van het eerste bedrijf staan. De Bataven heeft de bal, maar kan niet echt doordrukken naar de goal. Toch is het al vrij snel 2-1 in Ede. Een vrije trap van Timo blijft hangen en komt voor de voeten van Tom terecht. Hij twijfelt niet en knalt goed onder de keeper door raak.

Deze goal zorgt ervoor dat de Bataven nog wat dieper wil staan, maar er kan nog steeds niet veel gecreerd worden door de stugge organisatie van Blauw Geel. Wanneer de hoop al bijna vervlogen is staat toch plotseling de 2-2 op het bord. Een voorzet blijft weer hangen en komt via een paar voeten bij Michel terecht. De bal vertrekt van zijn voet, via de keeper, een rare curve over een inglijdende Tom en een verdediger tegen het netje.

Zo eindigt een rare wedstrijd met een dubbel gevoel. Niet verliezen na een 2-0 achterstand is netjes, maar het was in dit geval niet nodig op achterstand te komen. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen koploper AZSV op het programma. In de uitwedstrijd werd er op de valreep verloren, maar wel een goede wedstrijd afgeleverd. Nu komt het erop aan of we thuis in een 'topwedstrijd' wel een keer de drie punten kunnen pakken.