CSV Apeldoorn 4 - Bataven 2

CSV Apeldoorn 4 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

De eerste wedstrijd in de tweede periode was de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn 4. Op een troosteloos veld in de regen mocht de Bataven aantreden. De warming-up van een minuut of 10 begon goed door het vergeten van de ballen in Gendt. Gelukkig kon er een bal geleend worden van de gastheren en na een korte rotondetje kon er begonnen worden aan de wedstrijd.

De Bataven begon slap verdedigend aan de wedstrijd en de bal werd daardoor aan CSV gelaten. Ondanks dat er niet goed gespeeld werd kon CSV niet echt gevaarlijk worden voor Frank. In de eerste helft maakten zij het gemis van de warming-up ruim goed door de eerste tien ballen allemaal netjes bij hem in de handjes te leggen. Terwijl Frank rustig de tijd nam om warm te worden, zag hij de mannen in het oranje drie doelpunten maken en een ruime voorsprong pakken.

Een minuut of vijf in de wedstrijd pikt Ivo een goede lange bal van Joep op en kapt zijn verdediger uit. Met een flinke knal via de paal en de lat belandt de bal in het zijnet. 0-1. De tweede goal was van Gijs na een van de weinige goede aanvallen van de uitploeg. Over links komt de bal bij Remi in de zestien die hem laat vallen op Joep welke direct Gijs inspeelt. Met een korte actie maakt Gijs de bal vrij en prikt hij hem in de lange hoek. 0-2. Zoals gezegd was CSV vaker aan de bal, maar konden ze niet echte gevaarlijk worden voor Frank. Een van de spelers die wel dreiging had was de rechtsbuiten van CSV, maar ook hij kon Frank niet tot het uiterste dwingen. Vlak voor de rust pikt Remi net over de middenlijn een slechte lange bal van CSV uit de lucht en stuurt hij ineens Gijs de zestien in. De keeper van CSV probeert de bal bij Gijs van de voeten te pakken, maar neemt hem met bal en al mee. De scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje laat Gijs zich niet afpakken en via de binnenkant van de paal staat de 0-3 op het formulier.

In de rust is de conclusie dat het allemaal niet best is, maar dat deze voorsprong niet meer uit handen gegeven mag worden. Koen en Timo ruilen van positie en vlag om zo aan de tweede helft te beginnen.

Met goede moed begint de tweede helft en iedereen coacht elkaar om scherp te beginnen. Helaas is de start net zo goed als de eerste helft was en is de eerste beste bal in de zestien al een goal voor CSV. De voorzet vanaf rechts wordt goed ingeknikt. 1-3.

Deze tegengoal lijkt de Bataven toch een beetje wakker te schudden. De uitploeg voetbalt nog steeds niet geweldig, maar kan met resoluut ingrijpen op twintig meter van Frank steeds het gevaar van CSV stoppen. De weinige keren dat men wel tot een schot komt moet vooral Timo oppassen.

Een minuut of tien in de tweede helft krijgt deze wedstrijd een doelpunt welke hij niet verdient. Bij een corner wordt Koen door de hele verdediging naar voren gecoacht om de bal kort op te eisen. Gijs legt het af en Koen denkt na zijn aanname niet na. Met een schitterende wreeftrap laat hij de bal in het netje ploffen om zo de 1-4 aan te tekenen.

In de tweede helft zijn er nog veel kansen voor de Bataven om de voorsprong verder uit te breiden en wat aan het doelsaldo te werken. Helaas zijn deze kansen niet besteed aan Remi, Gijs, Arn, Tom, Joep en Ties.

Geen goede wedstrijd van de Bataven, maar toch een makkelijke overwinning in Apeldoorn. Deze wedstrijd is wederom een goed teken van het feit dat de Bataven zich heel erg thuisvoelen op dit hogere niveau. Door deze overwinning staat de Bataven op alfabet bovenaan in de tweede periode, net een paar letters boven Sparta Nijkerk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lunteren op het programma om de week daarna de eerste helft van de competitie af te sluiten tegen DTS Ede.