DTS Ede 3 - Bataven 2

DTS Ede 3 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Met een handje vol spelers en een extra auto voor de kneusjes ging Batzat op weg naar Ede. De plaatselijke DTS was dit keer de tegenstander en de mannen uit Gendt hoopten weer een keer op punten. Eugene had Noud deze keer de verantwoordelijkheid gegeven en Sander dus zomaar gepasseerd. Interim Noud, het trainingsbeest, had een verrassende opstelling uit de hoge hoed getoverd waarbij hij zelf notabene wissel stond.

In het eerste kwartier was duidelijk dat de interim de mannen met een bulderende speech en een bak motivatie het veld in had gestuurd. DTS werd aan alle kanten zoek gespeeld en er volgde kans op kans. Voordat Gijs na een mooie aanname en dito schot in de twintigste minuut de 0-1 op het bord zette, hadden Ivo, Koen, Remi en Michel al goede kansen gemist.

De 0-1 had een wat verlammend effect op de uitploeg en langzaam kwam DTS wat beter in de wedstrijd, zonder gevaarlijk te worden. DTS had wat meer de bal, maar de Bataven bleven wel door de broers Rensen de gevaarlijkste. Koen was gevaarlijk voor de enkels van de rechtsbuiten en Tom zorgde samen met Remi voor de goal voor spanning. Tot de blessuretijd van de eerste helft bleef echter de klein marge staan. Net voor rust speelt Gijs zich op de achterlijn vrij en zet hard voor, John verlengd over een verdediger, waardoor Ivo makkelijk bij de tweede paal kan binnentikken. 0-2.

Obersturmf├╝hrer Noud viel in de rust in voor de geblesseerde Tom en met goede moed begon met aan de tweede helft.

Het eerste kwartier na rust was van beide partijen niet best. De Bataven had zich in slaap laten sussen en DTS was niet in staat iets te creeren. De eerste goede kans na rust (na 25 minuten) was wel voor DTS na een strakke corner, deze werd net naast gekopt. Dit was het signaal voor de uitploeg om weer wat gas te geven en de wedstrijd te beslissen. De backs die niet op mogen komen waren hierin cruciaal.

Eerst was er na een voorzet van John een enorme kans voor Joep die er in slaagde de bal wonderbaarlijk ver over te schieten. Dit startschot vanaf rechts kreeg in de vijf minuten daarna navolging vanaf links. Koen kon na twee snelle counters helemaal alleen opstomen richting de zestien en daar de bal aan mede-presentator Gijs schenken. Gijs laat zich dit seizoen in de zestien niet kennen en zo was het tweemaal raak. 0-3 en 1-4. De tweede was inderdaad 1-4 omdat DTS gebruik kon maken van een voorzet die tussen alles en iedereen in bleef liggen.

Vlak voor tijd werd DTS nog een laatste maal erg gevaarlijk, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. De Bataven had wel het laatste woord deze middag. Gezaghebber Noud kon 1 op 1 richting de keeper, maar haalde er niet meer dan een corner uit.

Uiteindelijk een makkelijke middag waarin de derde plaats weer is gepakt. We staan nu met drie ploegen gelijk op 32 punten, dus het worden nog twee interessante wedstrijden. De eerste is volgende week zaterdag tegen de kampioen Sparta Nijkerk. Daar kan Batzat laten zien of ze sinds de eerste wedstrijd van het seizoen al wat wijzer zijn geworden.