Lunteren 2 - Bataven 2

Lunteren 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

De wedstrijd tegen Lunteren zou voor de mannen uit Gendt een echte test gaan worden. De eerdere 'toppers' tegen Sparta Nijkerk, ESA, AZSV en AVW (beker) leverden tot nu toe maar één punt op. Deze keer zou strijd en goed voetbal samen moeten gaan om op die manier, eindelijk, de drie punten op te leveren.

Eugene begon de bespreking met een half lege kleedkamer en dit bevestigde zijn lezing. Iedereen wil voor elkaar door het vuur gaan, maar we hebben steeds eerst een tegenstander nodig die dit vuurtje aanwakkert. De elf Batavieren die op het veld staan zouden deze geuzennaam meer eer aan moeten doen.

In de eerste minuten was al snel duidelijk dat Lunteren de verwachte stugge ploeg zou worden net als verwacht. Een ploeg die graag een stapje naar achter zet, om zo de ruimte te creeeren voor de snelle en sterke spitsen. Ondanks dat de Bataven deze middag ongeveer ieder duel om de bal zou verliezen, was de eerste kans toch voor de uitploeg. Ivo mag vrij voor de keeper iets bedenken, maar zijn lob gaat net over de lat. Kort na deze kans komt Lunteren uit een mooie ingestuurde corner met een dubbel overstapje simpel op voorsprong. 1-0. De Bataven weet ondanks het gebrek aan duelkracht toch nog een aantal kansjes te creeren in het eerste half uur. Ivo, Tom en wederom Ivo kunnen deze kansen echter niet omzetten in doelpunten. Zo blijft Lunteren veel gevaarlijker en oogt de Bataven gefrustreerd. Kort voordat er een half uur op de klok staat mag er nog een goal op het scorebord bij gestreept worden. Arn speelt na een afgeslagen aanval te kort terug op Frank en de rechtsbuiten van Lunteren kan met een simpele voetbeweging de bal langs de uitstormde Frank tikken. 2-0.

Vlak na deze ogenschijnljk beslissende tweede goal krijgt de Bataven nog een laatste grote kans om de stand voor rust wat draaglijker te maken. Tom wordt door Timo vrij voor de keeper gezet na een afgeslagen vrije trap. In eerste instantie kan Tom niet schieten en door het attente keeperswerk daarna gaat de bal uiteingelijk niet in de goal.

In de rust blijft de moe gestreden Koen achter voor Gijs. Tom schuift als de gatendichter die hij is van rechtsbuiten naar linksachter en zo kan er met weinig wijzigingen begonnen worden aan de tweede helft.

De tweede helft kenmerkt zich door een iets aanvallender de Bataven, maar een levensgevaarlijk Lunteren op de counter. Doordat er nog steeds te weinig duels gewonnen worden, kan de uitploeg geen vuist maken. De aanvalsdrang van de Bataven zorgt niet voor kansen voor de goal van Lunteren, maar juist voor die van Frank. Met een aantal goede reddingen in één-op-één situaties behoedt hij zijn ploeg voor een grotere achterstand. Remi, Tom en Timo pakken ondertussen geel om ook aan die tussenstand wat te doen

Een kwartier voor tijd komt Ties Tom vervangen die wat last heeft van zijn hamstring. Timo schuift naar de backpositie om daar tegen een ingevallen E-tje te gaan spelen. Dit was wel het enige E-tje welke op de brommer mag en dat heeft Timo gemerkt.

De Bataven proberen in het laatste kwartier nog wat te gaan forceren door met vier spitsen te gaan spelen. Dit levert twee kansjes op voor Remi en Ivo, maar ook aan de andere kant zorgt het voor spanning. De kleine rappe buitenspeler schiet eerst nog naast, maar zijn collega weet in de laatste minuten van de wedstrijd de 3-0 op het bord te zetten na een snelle counter. De kracht van de Bataven laat zich daarna toch nog even zien. Iedereen wil niet voor gek staan en een 3-0 op voetbal.nl gaat er bij de elf man op het veld niet in. Het kopje gaat niet hangen, maar juist de wil om te vechten komt nog naar boven. Dit leidt in de laatste twee minuten van de wedstrijd nog tot twee doelpunten van Ivo en Gijs en zo een draaglijk eindresultaat.

Volgende week is er een bekerprogramma en daarom geen wedstrijd voor Batzat. De geblesseerden kunnen nog even een weekje extra bijkomen om daarna in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop nog even zes punten bij elkaar te rapen.