Sparta Nijkerk 3 - Bataven 2

Sparta Nijkerk 3 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een nieuw seizoen begon net als het voorgaande, met veel appjes in de vereniging om een team op de been te krijgen. Uiteindelijk waren Mark Rasing en Jeroen Perquin gelukkig bereid om bij te springen. Zo reisden 13 spelers, Tom en een Rowdy alleen in de auto richting het verre Nijkerk.

In het eerste kwartier waren er aan beide kanten niet echt kansen te noteren op een klein foutje van Frank en een kansje voor Braas na. De eerste echte grote kans kwam er voor de thuisploeg na wat miscommunicatie tussen Toon en Frank. Een voorzet vanaf links werd voor de goal gebracht en werd door iedereen gemist. De linksbuiten van Sparta bracht de bal terug voor de goal en de spits had de bal bij de tweede paal voor het inkoppen. Hij deed dit echter wat te nochalant, waardoor Frank met een uiterste inspanning de bal nog net voor de lijn kon stoppen.

Met een half uur op de klok viel dan toch de 1-0 voor de sterker wordende thuisploeg. Een ingestudeerde corner werd bij de tweede paal teruggelegd en kon door de nummer 9 van Sparta simpel in de goal getikt worden. Direct na deze goal wist de Bataven direct twee goede kansen te creeren. Eerst eindigt een goede actie van Remi via John voorlangs en daarna kan een schot van Gijs gepakt worden door de keeper van de thuisploeg.

Deze kansen waren niet de opmaat naar wat meer, het was zelfs de thuisploeg die de voorsprong kon uitbreiden. Een vrije trap vanaf links wordt bij de tweede paal gelegd en door een botsing bij de Bataven kan de nummer 9 van Sparta de bal weer simpel in de goal leggen. 2-0.

Voor de rust weet de Bataven via Remi alsnog de eerste goal in de tweede klasse te maken. Een uittrap van de keeper van Sparta wordt door Ties teruggekopt waar John hem ineens op Remi verlengd. Deze bedenkt zich niet en legt de bal met een mooie boog over de keeper in de goal. 2-1.

In de rust blijft aanvoerder Gijs achter voor Ivo, waardoor John zijn debuut als reserve-aanvoerder meteen in de eerste competitie wedstrijd mocht maken.

In de eerste tien minuten na de rust beslist Sparta de wedstrijd definitief door twee simpele goals te maken. De 3-1 valt nadat de bal niet goed verwerkt wordt achterin bij de Bataven en Sparta maakt hier goed gebruik van met uiteindelijk een schot in de lange hoek. Vlak na deze goal krijgt Sparta een rare vrije trap wegens schijnbaar hands van Koen. Ze maken goed gebruik van deze mogelijkheid en ook deze vrije trap valt bij de tweede paal binnen. 4-1

De 4-1 is het sein voor de Bataven om de schroom van zich af te gooien. Vrij snel volg een goede kans voor Ivo, die vanaf links echter op de keeper stuit. Twee minuten na deze kans weet Ivo zich weer door de verdediging heen te vechten, maar wordt hij nu in de zestien aangetikt. Doordat de bal toch bij John beland, besluit de scheidsrechter voordeel te geven. John, verrast door de bal, schiet deze voorlangs.

De Bataven wordt gesterkt door deze momenten en probeert af en toe wat meer druk op de bal te zetten. Dit heeft meer effect dan de meer verdedigende instelling en leidt uiteindelijk ook tot de 4-2. John verovert de bal op twintig meter van de goal en speelt Ivo meteen vrij op de elf. Hij wordt daar even de voet dwars gezet en gaat slim naar de grond. Noud laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en schiet de bal (iets te hard) in de goal.

De 5-2 valt een kwartier voor tijd uit een directe vrije trap vanaf een meter of 18. Alles wat dan nog rest is een kans voor Remi na een bal die een beetje voor de goal van Sparta blijft hangen, maar hij schiet tegen de keeper aan.

Deze eerste wedstrijd eindigt zo in een verdiende nederlaag, maar niet zonder perspectief. De scherpte ontbrak vooral bij stilstaande situaties en dat is slordigheid die er snel uit moet. Wanneer iedereen wat scherper wordt achterin en voor de goal kan dit naast een leerzaam, ook nog een heel leuk seizoen worden.