Bataven 2 - Advendo 57 2

Bataven 2 - Advendo 57 2

Door Koen Rensen

 

 

Eindelijk hebben we eens een inkijkje in de wereld van de trainer. Elke week weet ons voorbeeld ons te verassen met een opstelling. Deze week heeft Eut bovenstaand juweeltje uit de hoge hoed weten te toveren. Zoals te zien aan het vele strepen en de pijltjes links en recht is hij niet over een nacht ijs gegaan. Deze mannen moet het tegen Advendo waar gaan maken.

 

Vorige week hebben de Batzatters weten te winnen door slim gebruik te maken van de natuur. Iedereen kent wel een boom: blaadjes, takjes, stronk, verdwaalde mus en natuurlijk de kluut. De kluut is de basis waarop de boom is gebouwd. Wij van Batzat hebben ook zo’n kluut. Door deze kluut bestaande uit vijf verdedigers wisten we vorige week te winnen. Wat doe je als trainer als dat een succes blijkt? Juist, deze week dus gewoon een andere tactiek. De kluut is uit elkaar getrokken en dat wordt in de eerste twintig minuten direct duidelijk.

 

Nog geen vijf minuten na het eerste fluitsignaal is het al raak voor Advendo. Een goede voorzet wordt binnengeschoten door de linksbuiten van Advendo, de kluut wordt gemist. 0-1 en de mannen van Batzat staan versteld van hun eigen slechte voetbal. Rond 14:43 wordt het nog een erger als Tom eruit gelopen wordt door de rechts buiten. Door gebrek aan coaching richting Mies glijdt Ed de bal in eigen goal. 0-2. Zo staat het binnen no-time 0-2 voor de bezoekers en is het zoekende voor de Bataven. Het ambianceteam bestaande uit Frank, Tim, Quint, Sander, en de vaders van Mannie en Frank hebben het vooral over het ontbreken van inzet. Wijze woorden als: ‘’Met zo’n inzet ga je geheid de bietenbrug op’’ en ‘’Als de helft van de kluut niet op zijn plek staat, en de andere helft weet niet wat hij moet doen, speel je de tegenstander in de kaart’’ kwamen allemaal voorbij op de bank. Ondertussen staat Eut buiten de dug out te coachen dat mensen op hun eigen plaats moeten gaan staan om het nieuwe systeem te laten werken.

 

Na een half uur voetballen is daar dan eindelijk de eerste kans voor de Bataven, Arn heeft een goede individuele actie in huis en komt tot het eerste schot van de dag aan onze zijde. Deze actie, en het goede coachen van Eut lijkt het kantelpunt te creëren voor de Bataven. Binnen enkele minuten geeft Remi een prachtige assist op Braas, Braas twijfelt geen moment en doordat hij beide benen traint schiet hij de bal via zijn linkervoet met een prachtige boog over de keeper heen. 1-2. In de 41e minuut is het weer raak door een goede vrije trap van Tom welke Gijs op de lat kopt. De afvallende bal wordt goed binnengeschoten door d’n Dave. 2-2. Eventjes wordt Advendo nog gevaarlijk door een afstandsschot maar met een prachtige zweefduik tikt Sjoerd de bal uit de kruising. Iets teveel show volgens Frank maar oké. In de 45e minuut is het de beurt weer aan de Bataven om aan te vallen. Arn geeft de bal strak voor en de keeper kan niet goed bij de bal. De afvallende bal is ditmaal voor Braas en zo staat het nog voor rust al 3-2. Dat er uit een ander vaatje wordt getapt wordt voor rust nog eens bevestigd door Tom die een bal probeert binnen te houden maar doorglijdt de sloot in, er wordt gezegd dat hij nog aan het glijden is.

 

Ook na rust wordt er goed druk gezet door de Bataven en dit resulteert in wat kansjes voor Braas en John. Ook wordt er nog een corner verlengt en voorlangs gekopt maar ook deze kans kon niet verzilverd worden. In de 40e minuut maakt Tom een goede loopactie en krijgt hij de bal voor bij Dave, Dave glijdt maar komt net niet bij de bal. Advendo wordt in de 2e helft maar eenmalig gevaarlijk maar het geloof ontbreekt en daarom schiet de nummer 9 deze bal mis. Weinig spectaculairs in de 2e helft maar het vele arbeid maakt dat goed. Al met al een prachtig resultaat en uiteindelijk loon naar werken. Door veel inzet te tonen en te opereren als één vriendenploeg weten wij de mooiste resultaten te boeken. Volgende week mogen we weer uit tegen SKV 2. Hopen dat nu de druk van de ketel is, het resultaat daar niet onder lijdt. Lekker ploegie hoor, dat Batzat!!!