Bataven 2 - Blauw Geel 55 2

Bataven 2 - Blauw Geel 55 2

Door Koen Rensen

 

Deze zaterdag tegen Blauw Geel begon al onrustig, alle velden waren vol en Batzat 2 maakte zich zenuwachtig omdat ze nu geen fatsoenlijke warming-up konden doen. Argumenten vlogen heen en weer maar werden al snel afgekapt door goed gebruik van het weerwoord: Nee, jij!

 

De eerste minuten werd er direct goed gevoetbald. Iets wat niet direct gebruikelijk is voor ons. Er werd weinig weggegeven en in de 14e minuut is het weer raak voor de Bataven. Arn maakt een prachtige actie, ziet het stoom uit de oren komen bij de verdediger en wordt dus ook naar de grond gewerkt. Deze keer zag Gijs zijn kans om het naast de schoenen lopen van Sjoerd af te kappen door de bal op te eisen en te maken. Gijs bezwijkt echter onder de druk en heeft in de rebound de scherpte van El Timo nodig om de 1-0 te verzilveren.

 

Na deze vliegende start groeit het vertrouwen en blijft de Bataven druk zetten. Nog geen twee minuten later wordt een vrije trap toegekend en aangezien Arn vorige week heeft laten zien wat hij kon mocht hij het nog eens proberen. Remi stond nog even klaar om de bal te nemen maar toen Arn vroeg of Remi hem ging nemen kon hij niet anders antwoorden dan: nee, jij! De bal schampt via het hoofd van de verdediger zo achter in het netje. Netjes. 2-0

 

Enkele minuten later met het hoofd nog in de wolken geeft Remi een steekbal op Gijs, echter is de keeper zeer alert en is dan ook eerder bij de bal. In de 32e minuut is Blauw Geel gevaarlijk via een corner maar de slappe kopbal is niet genoeg om Blauw Geel de 2-1 te bezorgen. In de 34e minuut krijgt de Bataven nog een goede actie en een daaropvolgend schot in de verre hoek voor hun kiezen maar Sjoerd blijft rustig en tikt hem met een showduik uit de goal.

 

Net voor rust krijgt Braas nog een bal op zijn hoofd en moet Michel van de barkruk af getrokken worden om de minuten af te maken. Een avond schoof gaat echter niet in de koude kleren zitten, Braas is tot op de dag van vandaag niet meer gezien.

 

Na de rust komt Blauw Geel wat feller uit de kleedkamer maar het is Remi die in de counter ervoor zorgt dat het laatste beetje vertrouwen de kop in gedrukt wordt. Een goed schot in de verre hoek laat het netje schudden en in de 55e minuut is het 3-0.

 

De komende minuten proberen Remi met een lob en Gijs met een schot nog trefzeker te zijn maar het was Ted die met zijn lobjes de aandacht trok. Stevig instappen, doorlopen en op het laatste moment een lobje op Gijs is iets waar nog lang over nagepraat gaat worden.

 

Het gevaarlijkste moment van Blauw Geel komt uit het moment dat Arn een vieze tik krijgt en daardoor slecht terug kan spelen op Sjoerd. De aanvaller van Blauw Geel is scherp en waar eenieder dacht dat Sjoerd hem alleen neer zou kunnen halen omspeelt de speler hem en geeft de bal voor. Hier staat een collega van Blauw Geel maar met Noud in de rug kun je beter eieren voor je geld kiezen en de bal netjes inleveren.

Sjoerd: Wat een kutbal, wie was dat? Arn zeker? Waarop Arn sterk terugkomt met: Nee, jij!

 

Zelfs het laatste kwartier is de Bataven gevaarlijk. Eerst een goede diepe bal van Remi op Gijs die hem net voorlangs volleyt. Hierna komt Remi nog in de positie om te schieten maar ook deze kans kan niet verzilverd worden.

 

Bijzonder om te benoemen is het debuut van de Fransman Antonius Lipzovich. Naar het schijnt zat deze vorige week nog Franse pilsjes weg te tikken. 1300 Km rijden om te kunnen spelen in Gendt lijkt wat gek maar het is moeilijk zoveel weken zonder je team te zijn.

 

In de 88e minuut is het alweer raak voor de Bataven. Deze keer is het Tom met een goede rush waarna hij de bal bij de 2e paal bezorgd. Via John komt de bal bij Gijs terecht en Gijs wipt hem over de keeper heen. Al met al een prima pot waarin goed voetbal en doorzettingsvermogen overheerst. Volgende week staat Otterlo op het programma en het doel is dit goede begin door te trekken naar komende pot.

 

Voor de echte liefhebber (Quint): 12:00 Sportpark Kastanjebos, tot dan.