Bataven 2 - DUNO D 2

Bataven 2 - DUNO D 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Timo, Toon, Michel, Joep, Dave, Arn, Tom, John, Braas, Gijs

Wissels: Noud, Marco, Ties, Tolly(Grens)

Schreeuwlelijkerds: Koen, Frank, Gekke Geert, Ted, Sander, Remi en de rest.

 

De tegenstander van vandaag blijkt, uitgaande van het puntenaantal, een van de betere ploegen te hebben van de competitie. Wij gaan absoluut niet anders spelen omdat we bang zijn, maar voor de zekerheid toch met vijf middenvelders. Verder zal de combinatie veld-kleedkamer de bezoekers vast en zeker uit balans brengen.

 

Bataven begint verassend goed. We hebben veel grip op de wedstrijd en Duno komt moeilijk aan het voetbal toe. De enige paar speldenprikjes zijn van onze kant waaronder Joep die strand in de 16 door hands van Duno.

 

In de volgende twee acties is het eerst Tom die gevaarlijk kan worden maar afgefloten wordt door buitenspel. Daarna is het Joep die met een actie via Dave een voorzet kan geven op Tom. Deze keer kan Tom schieten maar de keeper redt in de binnenhoek.

 

Verdedigend staan we als een huis en het is vooral Timo die zijn directe tegenstander in de zak heeft. Ondanks veelvuldig vuil spel van zijn verschrikkelijk agressieve en arrogante tegenspeler met rugnummer 9 blijft Timo erg rustig en doet wat hij moet doen. De bal afpakken op een eerlijke wijze zonder aandacht te besteden aan de man die al een aantal keer eraf gestuurd had moeten worden.

 

In de 50e minuut zorgt John net zoals vorige week voor wat opschudding. Hij verovert de bal goed bij onze 16, gaat hierna de 1-2 aan met Arn en kiest voor de sprint. Rustig en kalm schuift hij de bal langs de keeper op en het staat zowaar 1-0 voor de Bataven.

 

In de 83e minuut is het Dave met een goede onderschepping na een sterk duel. Dave kijkt rond en ziet in de breedte Gijs vrij staan. Gijs twijfelt geen moment en scoort de 2-0. De stand lijkt hiermee beslist maar zoals u van ons verwacht zit het venijn ook vandaag weer in de staart.

 

Arn heeft in de 85e minuut nog wel een kans na goed doorjagen maar het is Duno is de 90e minuut met hun eerste doelpunt. Sjoerd sprint uit zijn doel om een dieptebal weg te trappen maar is net niet op tijd. Hun aanvaller geeft hem af en zijn collega rond hem koeltjes af. Een mooi doelpunt verder en het is 2-1.

 

Nadat wij onder steeds meer druk komen te staan is het Joep met een verdedigende sliding waar de aanvaller van Duno handig overheen struikelt. De scheidsrechter twijfelt geen moment en legt de bal in de 103e minuut op de stip. De aanvaller mist niet en de scheids fluit direct af. Zo is het aan het eind van het liedje 2-2 en gaan beide partijen naar huis met 1 punt. Waar iedereen al 10 minuten wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter liet deze helaas te lang op zich wachten.

 

Al met al is het een prima wedstrijd van de Bataven die wellicht verloren werd door teveel commentaar vanaf de kant. De mannen hebben zich tegen de gedoodverfde winnaar goed geweerd en hadden de 3 punten meer dan verdiend. Voor nu biedt het perspectief voor de komende wedstrijd, aan de inzet van de jongens ligt het in ieder geval niet. Wellicht is een geluidsdichte bank wat voor ons?

 

Wij nodigen iedereen uit komende zaterdag 14:30 bij de kraker:

Bataven zaterdag 2 – DVS’33 Ermelo 3

 

Eens kijken of wij dit kunstje kunnen verbeteren, tot dan!