Bataven 2 - DVS 33 Ermelo 3

Bataven 2 - DVS 33 Ermelo 3

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Timo, Toon, Michel, Joep, Dave, Arn, Tom, John, Mark, Gijs

Ambianceteam: Frank, Sander, Eugene, Koen en de fotograaf van DVS.

 

Remi en Quint hebben 25 minuten gezien waarna ze per ongeluk de 3e helft met de 2e helft hebben omgewisseld.

De eerste echte inspanning komt in de 9e minuut en is een redding van Sjoerd in de korte hoek na een prima schot van DVS.

 

In de 12e minuut wordt de Bataven voor het eerst gevaarlijk door een schot van Gijs op de keeper en nog geen minuut later door een voorzet van Toon op Ties maar de keeper wordt niet verrast. De eerste goal is voor DVS in de 19e minuut en de Bataven moet aan de bak. Geen flauw idee hoe de goal tot stand is gekomen want de aantekeningen van Sander laten te wensen over. 0-1

Weinig spannende minuten verder mag de Bataven terugslaan in de vorm van Tom. Tom schiet in de 34e minuut vanuit de 2e lijn en scoort! 1-1 (@ Koen, 1-1? Weet je dat zeker)

Net voor rust krijgt Gijs nog een kans na een goede bal van Arn maar het schot mist kracht en de keeper kan hem weren.

Op naar de thee!

 

De mannen van DVS komen wat fitter terug uit de kleedkamer en dat zien we terug in de kansen. Een eerste kans van DVS wordt slecht teruggelegd en Sjoerd kan redding brengen bij de eerste paal. Enkele minuten later mag de rechtsbuiten nog schieten maar ook speelt Sjoerd reddende engel. Inmiddels is de 70e minuut gepasseerd en gebeurd er weinig totdat John een mooie actie maakt en tot een schot komt. Het schot vliegt op de paal en in de rebound krijgt Gijs hem niet lekker op zijn knie. De kans op 2-1 is verkeken. 76e minuut. Als je zelf niet scoort scoort de tegenstander wel. Ook vandaag gaat deze vlieger op nadat Tom een ongelukkige actie maakt als laatste man. De tegenstander verovert de bal en legt hem breed, goal. 1-2 In de laatste minuten scoort DVS nogmaals doordat de bal door de muur vliegt en Sjoerd er niet meer bij kan, dit maakt ook direct de eindstand: 1-3.

 

Geen geweldig spannende pot vandaag met weinig aantrekkelijk voetbal. Door verdedigend te voetballen werd er getracht ten minste een punt binnen te hengelen maar dat mocht niet baten. Volgende week zijn we vrij maar die week erop verblijden wij jullie weer met het voetbal wat u van ons gewend bent, met tomeloze inzet en vooral aanvallend voetbal.

 

26-11-2016 spelen wij bij ESA om 12:30, maar eerst gaan we genieten van ons vrije weekend.

 

P.s. Dinsdag 15-11-2016 is er nog gevoetbald tegen AWC in de beker maar deze werd helaas verloren met 3-1. Een geflatteerde uitslag want de scheids was te laat en het veld wat te nat. Ook waren de ballen zacht en was het veld ingekort. Het was al donker en de beker wilden wij ook niet perse winnen. Ties en Toon hebben gezorgd dat we doorgingen maar waren er dinsdag ineens niet bij. Ook scoorde AWC in de eerste minuut omdat niemand Timo vertelde wat precies de bedoeling was. Verder scoorde Braas wel maar hij miste er ook twee. Verder was een speler van AWC nog onsportief om een terugspeelbal in het doel achter Sjoerd te schieten. Erg gezellig maar achteraf blij dat wij ons nu kunnen richten op de competitie.