Bataven 2 - FC Zutphen 2

Bataven 2 - FC Zutphen 2

Door Koen Rensen

 

Met nog vier wedstrijden te gaan en dus twaalf punten te behalen is winnen vandaag meer dan overbodige luxe. Donderdags is het wekelijkse uurtje overleg na de training en hierin kwam naar voren dat de mannen aan tafel meer inzet wilden zien. Volle bak erin, tegenstanders opvreten en gaan. Steeds korter trainen en geen warming up waren indicatoren dat de inzet verslapte. De afgelopen drie weken waren goede wedstrijden met zeven punten als trofee. Wel werd daarin steeds de eerste twintig minuten slecht gevoetbald en waren er tegendoelpunten nodig om wakker te worden. Hebben de wijze heren donderdagavond aan tafel gelijk en ontbreekt de inzet? Of is het een dipje geweest en is de periodetitel gewoon van Batzat 2? We zullen het zien!

 

Goed doorjagen van John op de keeper levert hem na vijf minuten voetbal net buiten de 16 balbezit op. De keeper is weg en John weet Gijs te vinden. De bal is niet makkelijk en door goed verdedigen van Zutphen leidt dit niet tot een goal. De eerste goal valt echter snel hierna, Timo speelt Gijs met een gespleten pas aan, Gijs aarzelt geen moment en schiet de bal knap achter de keeper. 1-0 Binnen twintig minuten valt ook de 2-0. Tom verovert de bal op het middenveld en sprint richting de goal. De keeper is kansloos op zijn bekeken schuiver met links. Op de bank is eenieder euforisch, al snel roept de trainer dat 2-0 een gevaarlijke stand is. (Dat zeggen ze in FIFA tenminste altijd) Zo is het in tegenstelling tot afgaande wedstrijden eens Batzat die de score opent en op 2-0 voor weet te komen. Onze tegenstanders waren vorige wedstrijden net zo euforisch maar kwamen van een koude kermis thuis. Dat zal ons toch niet gebeuren? De trainer blijkt gelijk te hebben, binnen twee minuten maakt Zutphen er 2-1 van. In 1e instantie zit Sjoerd er goed bij, op de rebound is hij echter kansloos. Batzat antwoordt hierop door middel van een goed uitgespeelde kans over meerdere lagen. Gijs komt in vrije scoringspositie, hij schiet de bal echter het stadion uit. Ook de volgende kans is voor ons wanneer Braas de bal goed op Tom speelt, vanuit de 2e lijn schiet Tom een volley echter net naast. Twee minuten verder onderschept Remi een pass op het middenveld, hij speelt Gijs slim in. Gijs twijfelt geen moment en maakt er 3-1 van en kunnen we de rust in met een comfortabele voorsprong.

 

Vier minuten in de 2e helft stuurt John Gijs diep, oog in oog met de keeper lukt het Gijs niet om te scoren. De volgende actie komt van de drie-eenheid Michel, Remi en Braas. Michel legt een lange bal perfect bij Remi neer. Remi speelt de bal op Braas, de bal stuitert iets op waardoor die over gaat. Diezelfde Braas geeft de bal in de 17e minuut voor. Zutphen krijgt de bal niet lekker weg en John scoort oplettend de afvallende bal. 4-1. Na 25 minuten gaat Michel aan de zijlijn in de fout. Na een goede redding van Sjoerd komt de bal bij Zutphen. Bal wordt voorgegeven en alsnog binnengeschoten. 4-2. Zo wordt het nog onnodig spannend gemaakt, ondertussen komt de gevaarlijke 2-0 voorsprong elke keer weer terug. De volgende minuten krijgt Bataven een drietal kansen. Eerst Gijs een kans maar die weet de bal net niet over de keeper te lobben. De 2e weet Arn de bal een op een niet achter de keeper te werken waardoor driemaal scheepsrecht moet zijn. Uit de corner weet Ties dan ook de bal via de hand mooi binnen te koppen en is het 5-2. Het wordt nog erger voor Zutphen als Tom vanaf een meter of 30 schitterend weet te scoren door een knalhard afstandsschot. Zo is het na 40 minuten voetballen 6-2 voor de mannen van Batzat. Gijs wordt nog gewisseld voor frank. Frank gaat keepen en Sjoerd neemt de spits positie over. Dit is als een natte droom die werkelijkheid wordt voor Sjoerd, echter weet niemand hem lekker te bereiken doordat de looplijnen niet kloppend lijken te zijn. De laatste kans is voor Remi die een bekeken bal op de binnenkant paal laat landen. Zo moeten wij tevreden zijn met een prachtige wedstrijd met vanaf de eerste minuut veel inzet. Uit dit vaatje moeten wij blijven tappen, al zal dat vaatje ons kennende zo op zijnā€¦ Proost!