Bataven 2 - SDV Barneveld 5

Bataven 2 - SDV Barneveld 5

Door Koen Rensen

 

Dit seizoen zijn de verwachtingen weer hoog als altijd. Nog nooit werd een eerste wedstrijd gewonnen en dus was de doelstelling simpel: winnen! Ondanks vakanties en andere smoesjes is het Eugene toch gelukt een team vol talenten op de been te krijgen.

 

De wedstrijd begint rustig met veel balbezit op eigen helft van de Bataven. Pas in de 12e minuut krijgt Barneveld een kans na balverlies van Ted, die eigenhandig redding weet te brengen. Direct na deze kans valt er andere kant een doelpunt, Timo weet de bal behendig achter de keeper in het netje te prikken maar wordt afgefloten door de scheidsrechter. Buitenspel! Langzaam begint Bataven beter te voetballen en meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de 23e minuut is het Remi met een fluwelen traptechniek die de bal voorgooit, Gijs staat klaar om te koppen maar kopt net naast.

 

Na diep in de buidel te hebben getast is het Batzat 2 gelukt Sjoerd Rensen aan te kopen voor een appel en een ei. Deze aankoop moest ervoor zorgen dat één doelpunt per wedstrijd genoeg is. Echter in de 43e minuut is Michel op de lijn nodig om Sjoerd een helpende voet te bieden. In de 44e minuut is opnieuw uiterste inspanning van Tom nodig om de eerste wedstrijd geen tegendoelpunt te incasseren. In de 45e minuut krijgt John nog een kans door een goede voorzet van Dave maar ook deze kans kon niet verzilverd worden.

 

2e helft blijven voetballen en afmaken die kansen was het devies. In de 47e minuut werd hier gehoor aangegeven door een lange voorzet van Koen, teruggekopt door John en prachtig afgemaakt door Arn. 1-0. Ook in de 2e helft is inzet van de verdediging nodig in de vorm van Koen om de 0 te houden. In de 59e minuut wordt Barneveld nog gevaarlijk door een lange ingooi welke uiteindelijk voorlangs schiet.

 

Bataven krijgt door goed druk zetten van Joep nog een kans maar deze wordt goed gepareerd door de keeper. De minuten hierna wordt het veld steeds groter gemaakt en zit er nog maar weinig voetbal in. Barneveld krijgt nog een grote kans door middel van een kopbal maar deze wordt knap gepareerd door Sjoerd. Net nu het erop lijkt dat de Bataven zaterdag 2 hun eerste wedstrijd met winst af gaat sluiten valt de bal op de hand van Tim en kiest de scheids ervoor de bal op de stip te leggen. Na de penalty is er geen tijd meer en wordt er bij beide teams een punt in de tas gestopt. Al met al het beste begin sinds jaren en dat geeft toch zelfvertrouwen voor komend seizoen.