Bataven 2 - SKV 2

Bataven 2 - SKV 2

Door Koen Rensen

 

Vandaag staat SKV 2 op de planning en dat zou de eerste serieuze tegenstander betekenen. Aan ons om te laten zien dat bij een voetballende tegenstander wij de bovenliggende partij zijn.

 

Al in de 7e minuut valt de 1-0 door een goede bal van John op Braas, Braas draait goed weg en schiet de bal schitterend in de verre hoek.

 

Een goed voetballend Bataven zorgt voor prima vermaak voor de toeschouwers en de volgende kans is dan ook voor de Bataven in de vorm van Noud, deze haalt een afvallende bal aan maar krijgt het niet voor elkaar om het doel te raken.

 

In de 29e minuut is het SKV met een schot maar ook deze bal komt niet in de buurt van het doel.

 

De volgende minuten brengen weinig spanning totdat Gijs in de 36e minuut ervoor kiest om Arn diep te sturen. Slechte communicatie tussen de verdediging en de keeper zorgt ervoor dat Arn de bal in een leeg doel kan schuiven. 2-0

 

Nog geen drie minuten later wordt de Bataven weer gevaarlijk door goed doorzetten van Koen. Door een sliding belandt de bal bij Braas voor de voeten. Braas kiest voor het klassieke FIFA goaltje en legt hem breed, Koen schuift hem binnen maar zag een inkomende verdediger over het hoofd die met een uiterste inspanning de bal uit het doel tikt.

 

SKV is gewaarschuwd door het goede spel van de Bataven maar in plaats van geïntimideerd te zijn slaan ze terug door een goede diepe bal over Sjoerd heen te lobben. 2-1

 

De minuten na rust is SKV scherp en zetten ze veel druk. Dit resulteert in veel onrust bij de Bataven en tijdens de eerste de beste corner is er veel chaos in de 16. Hierdoor staat de directe tegenstander van Koen extreem vrij en deze laat het dan ook niet na om de bal in het netje te koppen. 2-2

 

Enkele ogenblikken hierna is de Bataven weer gevaarlijk door een voorzet. Arn krijgt hem in de voeten, haalt hard uit en schiet rakelings over.

 

56e minuut, Michel glijdt uit en creëert zo een kans voor SKV. De aanvaller omspeelt Sjoerd, legt hem breed maar de actie duurt te lang en de verdediging zorgt ervoor dat de aanval dood bloedt.

 

Vier minuten later is SKV nog eens gevaarlijk door een lage bal richting 2e paal te spelen, hier staat Timo die met een sliding ervoor zorgt dat de spits de bal niet in kan tikken.

 

In de minuten hierna is er aan beide kanten een situatie waarin een penalty toegekend had kunnen worden. Eerst wordt Remi duidelijk vastgehouden maar de scheids wuift dit weg. Direct daarna wordt een speler van SKV neergelegd maar ook dit kan de scheids niet overtuigen om een pingel toe te kennen.

 

In de 80e minuut is het SKV met een snelle vrije trap, Noud verdedigt ongelukkig en de aanvaller van SKV schiet hem rustig in de hoek. 2-3

 

De laatste tien minuten zijn chaotisch en de scheidsrechter vindt het nodig om te gaan strooien met kaarten. Aan beide kanten zijn er verder nog kansen maar beide teams verzuimen het om deze om te zetten in doelpunten.

 

Al met al een teleurstelling voor de Bataven, wat als… is nog vaak voorbij gekomen in de uurtjes die volgden. Wel is duidelijk waar we staan en dat ook dit jaar weinig cadeautjes uitgedeeld gaan worden. De kar laten we deze week maar even voor wat het is.

 

Wij bedanken ook deze week onze groeiende fanbase en hopen jullie aanstaande zaterdag 12:30 bij Advendo weer te trakteren op een overwinning.