Bataven 2 - VDZ 2

Bataven 2 - VDZ 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Marco, Michel, Tom, Toon, Kevin, Arn, Noud, Ties, Gijs, Joep

Wissels: Timo John

Ambiance team: Tim, Frank, Geert, Remi, Sander, Ted, Quint, Koen

 

Deze zaterdag moest er maar weer eens gewonnen worden. Bataven Zaterdag 2 kan namelijk niet zo goed tegen zijn verlies, hierdoor raken mensen geblesseerd en wordt er ineens veel minder gedronken in de kantine. Aan bovenstaande dertien dus de taak om de drie punten in Gendt te laten. Het is de debuutwedstrijd van trainersduo Remi & Sander en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen, al helemaal na de inspirerende woorden in de kleedkamer!

 

De eerste aanval van de Bataven is direct mooi om te zien, Tom geeft een dieptebal op Joep en deze geeft hem breed over de grond richting Kevin. Kevin krijgt hem precies in de voeten, kapt hem af naar links en schiet rechtsonder tegen het netje. De defensie was kansloos, 1-0.

 

Tim was zijn ‘kekke jack’ vergeten en was vandaag dus degene die de ballen op moest halen rondom het veld. In de 10e minuut verdween de eerste bal richting veld 1 en ging Tim lopen.

 

Enkele minuten later speelt VDZ de bal rustig rond totdat de rechtsback de bal knullig verliest. Joep pakt hem op, maakt een actie naar voren en ineens is daar de counter. De Bataven is met vijf tegen drie, Joep haalt aan en de bal beland naast de goal. Zijn medespelers stonden totaal niet vrij en konden dus niet aangespeeld worden.

 

Vijf minuten later is het weer Joep met een actie. Deze keer wordt hij gevloerd en wordt er om verzorging gevraagd. Timo: ’Ik loop niet, dikke lul, het is geen wonderwater.’

 

20e minuut: Tim alweer op zoek naar bal nummer 2.

 

In het veld is het Gijs die een vrije bal opeist om voor te slingeren. De bal draait mooi richting de vijf en daar springt Noud uit het niets voor de keeper om de 2-0 binnen te koppen.

 

Bataven staat even onder druk maar door goed verdedigen van onder meer Tom worden twee ballen weggewerkt.

 

In de 30e minuut is het VDZ die veel druk probeert te zetten op onze verdediging. Toon en Kevin spelen dit echter ‘a la Barca’ uit en de aanvallers worden helemaal zoek getikt. De bal wordt doorgegeven aan Noud en die stormt samen met Gijs door richting de zestien. Hier ketst de bal af op Kevin, Kevin twijfelt niet en schiet vanaf rand zestien meter een boogbal in de kruising. 3-0

 

De mannen kunnen met een 3-0 voorsprong rustig thee drinken en de bank kiest ervoor om een klein biertje te drinken op dit toch al mooie resultaat. Ties Campschroer wordt gewisseld en in de wandelgangen was te horen dat dit stinkt naar vriendjespolitiek.

 

Na de rust is er van het goede voetbal weinig over, er wordt onrustig gevoetbald en over het algemeen de lange bal gehanteerd. Na tien minuten krijgt nummer 19 van VDZ 2 x geel doordat hij wat gezegd zou hebben. Dit lijkt misschien een voordeel voor onze jongens, maar de wedstrijd werd er niet beter op.

 

Nummer 23 verdiende in de 55e minuut nog een beoordeling op zijn schwalbe:

Schreeuw: 8/10

Val: 6/10

Timing: 5/10

Oogcontact: 10/10

 

Enkele minuten later zorgt Joep voor een goede aanval waarna hij de bal op Timo legt, deze probeert hem terug te leggen op Joep maar is wat ongelukkig vandaag en verliest de bal. De aanvaller van VDZ geeft de bal nog terug wat resulteert in zittend applaus vanaf de kant.

 

In de 75e minuut komt dan het debuut van Rowdy, het laatste balcontact was alweer een jaar geleden en het is voor iedereen een verrassing hoe dit af gaat lopen. Uiteindelijk een prima invalbeurt gehad en we hopen hem vaker terug te zien.

 

In de laatste tien minuten krijgt VDZ wat meer grip en persen ze er nog een aanval uit. De bal verdwijnt in het netje maar wordt afgefloten door de scheids vanwege buitenspel. Hier komen we goed weg, de 0 houden is namelijk toch wel even lekker.

 

De laatste aanval is voor de Bataven waarin we nog een vrije trap meekrijgen. Noemenswaardig is nog wel een actie van de scheids: In plaats van een de bal neer te leggen en dan de muur uit te stappen doet de scheidsrechter dit andersom.

 

Al met al een prima wedstrijd waarin mooi voetbal te zien is geweest. De 2e helft zwakte wat af maar dat mag de pret niet drukken. Het trainersduo is niet door de mand gevallen, Tim heeft zich bewezen door zes ballen op te halen, Rowdy was zeker niet de slechtste, Ties voelt zich waarschijnlijk nog steeds genaaid door de wisselbeurt van Sander en het was nog erg gezellig in de kantine.

 

We willen het publiek bedanken voor jullie komt en aanstaande zaterdag 14:30 spelen we thuis voor de beker tegen WAVV 2, we zien jullie dan!