Bataven 2 - WAVV 2

Bataven 2 - WAVV 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Marco, Michel, Joep, Toon, Timo, Arn, Noud, Ties, Gijs, Dave.

Wissels: Tom, Braas.

Ambiance team: Tim, Koen, gekke Gerrit, Frank, Remi, Sander, Ted.

 

De beker, zolang het in de vrije weekenden op zaterdag valt hoort u geen commentaar. Doordeweeks voetballen, dat ziet niemand zitten. Verliezen dan maar? Nee, we zien wel, expres verliezen zit er bij ons niet in. Al wordt het elke keer spannender om 11 fitte spelers op het veld te krijgen.

 

Ook deze week moest er dus maar gewoon gewonnen worden. Dertien winnaars worden bij elkaar gezocht en elf daarvan verschijnen vandaag aan de start. Met wederom Leem als versterking wordt het ook deze week een eitje.

 

Na een rustig kwartier is het WAVV met een eerste serieuze aanval. De spits neemt de bal mee in de sprint en ziet Sjoerd voor het doel staan. Met een gericht lobje weet hij de 0-1 te verzilveren en staat de Bataven ineens tegen een achterstand te voetballen.

 

De mannen zijn direct wakker en enkele minuten later is het aan de andere kant raak. In de 24e minuut is het Ties met een mooie voorzet richting Toon. Toon kijkt rond als een uil, neemt de bal aan a la van Basten en rond af zoals alleen Roberto Carlos dat kon. Vol op de slof en snoeihard in de haak. 1-1

 

WAVV is zwaar onder de indruk en leveren de bal direct weer in bij Dave. Dave maakt een rush naar voren, krijg hem goed voor bij Timo waarna Timo de bal net mis kopt.

 

Enkele minuten later is de aanvaller van WAVV weer onderweg naar Sjoerd, hij schiet in de verre hoek maar Sjoerd laat zich niet meer verrassen en bokst de bal weg. De bal beland in de voeten van een andere aanvaller maar deze raakt hem verkeerd en de bal schiet richting Gendtse zwembad.

 

Bataven blijft gevaarlijk via goed voetbal. Deze keer is het Timo met een voorzet. Na een 1-2tje met Gijs loopt hij goed diep en kan hij de bal voorgeven. De bal bereikt helaas geen medestanders en de aanval strand.

 

30e min. Het publiek wordt merkbaar enthousiast van het goede voetbal en ze worden deze keer op hun wenken bediend door een dieptebal van Sjoerd op Toon, Toon neemt hem aan en geeft de bal diep op Arn. Arn krijgt de bal voor en Dave kan er net niet bij. Wat een hoogstaand voetbal, technisch zeer begaafd gespeeld. Chapeau Chapeau Chapeau, hier komen we voor.

 

De volgende minuten wordt er goed verdedigd door de Bataven, Joep is zijn tegenstander steeds te snel af en wanneer dat niet lukt is het wel Michel of Leem die schoon schip maken.

 

Ook het middenveld staat hierbij als een huis, niemand laat zijn man lopen en is bereid een metertje extra af te leggen voor hun collega’s.

 

De bal wordt achterin rustig rondgespeeld tot Sjoerd Joep diep ziet gaat, Joep neemt de bal goed aan en kantelt weer via de achterhoede richting Toon. Toon geeft de bal diep op Dave waarna Dave de voorzet geeft. Helaas is de aansluiting hierbij te traag en staat er nog niemand voor de goal.

 

In de rust wordt Braas erin gezet in de plaats van Dave.

 

60e min diepe bal op Arn. Arn maakt een actie welke leidt tot een corner. Arn neemt de corner en Gijs schiet de bal op goal. De bal blijft hangen in de vijf en natúúúrlijk staat daar Ties om de bal via ligvoetbal de bal binnen te lobben, 2-1. Altijd op de goede plek en dan met zoveel kalmte en techniek de bal afmaken, het lijkt wel FIFA STREET…

 

 

Na dit doelpunt is WAVV weer even van slag en kan Braas de bal geven op Gijs. Gijs maakt een actie zoals besproken in de kleedkamer en haalt de corner eruit. Corner wordt weggeslagen en Arn geeft hem nogmaals op de kop bij Gijs. De bal belandt perfect op de kop en Gijs kopt hem uitstekend binnen, helaas kan de keeper er nog net bij.

 

In de 65e tot de 75e minuut is het Bataven dat onder druk staat. De mannen gaan hier goed mee om en komen niet in gevaar.

 

Het laatste kwartier is niet spannend meer geweest, Joep heeft ons nog getrakteerd op de 100m sprint, Sjoerd heeft nog een mooie redding nadat Noud de bal van richting laat veranderen en een speler van WAVV krijgt geel vanwege de bal binnenhouden met de hand.

 

De 2e goede wedstrijd op rij wat resulteert in steeds meer publiek. De wedstrijden zijn boeiend om te zien en de wil om te winnen is volop aanwezig, ook bij bekerwedstrijden.

 

Wij nodigen eenieder 29 November 11:45 in Zutphen uit voor de volgende wedstrijd van Batzat 2, wij hebben er zin in!

 

Batzon 2 eat your heart out en wees gewaarschuwd voor een ‘lekker ploegje’ met ‘kekke jacks’.