Blauw Geel 55 2 - Bataven 2

Blauw Geel 55 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Weer een prachtige dag om te voetballen. Nadat donderdag iedereen bloedfanatiek getraind had was het vertrouwen weer wat groter. Deze week moest er zeker weten punten worden behaald. Met deze instelling en een weer bijzondere opstelling beginnen de mannen van Batzat 2 aan deze wedstrijd.

 

Na de slechte terugspeelbal van vorige week van Koen hebben Sjoerd en Koen de hele week getraind op deze ballen. Zulk slordig balverlies moet natuurlijk worden voorkomen. Deze wedstrijd begon helaas met een slechte inspeelpass van Sjoerd op Tim waar de spits tussen kon komen. Na 5 minuten is het dan ook 1-0 voor Blauw geel. Geeft niet, hebben we weer wat te trainen deze week. Nog geen minuut later is het raak aan de andere kant doordat Arn een mooie corner binnen draait en de keeper niets anders kan dan de bal in eigen goal slaan. 1-1. In de 25e minuut is er nog een mooie combinatie van de Bataven. John speelt de bal naar Koen en Koen stuurt Arn diep. Arn geeft een mooie voorzet en Braas mist een teenlengte om de bal goed binnen te schieten.

 

In de rust worden de volgende wissels toegepast om de winst te verzekeren.

 

Wissels:

Remi, Ties, Tom & Braas uit.

Timo, Toon, Dave & Michel in.

 

In de 49e minuut krijgt Batzat al een vrije trap. Arn slingert hem mooi voor en Michel scoort. De scheidrechter fluit hem echter af omdat Mies buitenspel zou staan. In het kwartier hierna wordt er veel verdedigd door de bataven waarbij Toon en Sjoerd tweemaal een doelpunt voorkomen. In de 74e minuut maakt de aanvaller van Blauw Geel nog een goede actie en schiet de bal buiten bereik van Sjoerd op de paal. De rebound wordt gelukkig naast gekopt. In de 76e minuut staat Blauw Geel buitenspel maar mag toch door. Door slecht optreden van de scheids maken de aanvallers 2-1. Gerechtigheid voor de Bataven geschied in de 91e minuut doordat Arn een vrije trap over de muur buiten het bereik van de keeper knap binnenschiet. 2-2 en eindelijk kunnen de mannen terug naar Gendt met een punt!

 

Volgende week hebben we Duno op het programma staan en daar zullen we deze lijn door moeten trekken.