DUNO D 2 - Bataven 2

DUNO D 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Na een puntje vorige week kon er zaterdag gestreden worden voor bonuspunten. Na wat standen en uitslagen vergelijken zou dit een moeilijke zo niet onhaalbare pot moeten zijn voor de mannen uit Gendt. In een godvergeten land zijn de mannen beland op een veld vergelijkbaar met de poelwijk.

Zoals elke week zijn we mooi op tijd en kunnen we na een inspirerende speech van Eut het veld op voor een warming-up. We gaan verdedigend spelen en we moeten onze tegenstanders opvreten is het devies.

 

Al in de 2e minuut krijgt Arn een kans om te schieten en schiet de bal in de handen van de keeper. Hierna krijg Duno een kans maar ook deze wordt niet goed ingeschoten. Een rommelig begin waarbij de bal veel heen en weer wordt gespeeld. In de 11e minuut maakt Duno hier gebruik van en door een goede voorzet kan een aanvaller gemakkelijk inkoppen en zo wordt de 1-0 al snel gemaakt. Bataven moest blijven voetballen en zo de stand zo snel mogelijk omdraaien. Dit hoef je tegen onze uitstekend spelende aanvallers niet te zeggen en zo maakt Ted in de 12e minuut de 1-1 doordat Braas de bal op Gijs kan spelen en die op zijn beurt een uitstekende steekbal richting Ted speelt. Ted maakt hem natuurlijk koeltjes af. Duno heeft hierop direct een antwoordt maar deze keer is het Frank met een uitstekende redding om zo de voorsprong te voorkomen. 10 minuten later is het weer zover voor de Bataven. Ditmaal is het eerst een schot van Arn welke geblokt kan worden. Voordat de bal goed weg gewerkt kan worden pakt Gijs de hoge bal en omspeelt de keeper als een echte spits. 1-2. In het laatste kwartier van de eerste helft schopt Braas met een karateschot nog in de ballen van nummer 9 en weet Tom met een goede voorzet Noud te bereiken. Noud mist op een haar na en zo kunnen de heren de kleedkamer in om de voorsprong eens goed te bespreken.

 

De 2e helft begint met veel kansen voor beide partijen. Zo zijn het Gijs, Braas en Ted met wat kansen maar niemand weet het doel te raken. In de 61e minuut is het Arn die met een afgedwaalde bal de kruising weet te raken. Is het geluk? Is het mazzel? Niemand zal het weten. 1-3. In de 69e minuut weet Duno een goede voorzet in te koppen en zo antwoordt te geven op het goede spel van BatZat. 2-3. Zo wordt het zoals altijd weer onnodig spannend gemaakt bij de wedstrijden van BatZat. Echter laten wij ons deze keer niet van de wijs brengen. Dit wordt nog eens onderstreept door een oplettende Ted die een te korte terugspeelbal onderschept, de keeper omspeelt en zo de bal in het netje tikt. 2-4. Met deze eindstand zijn de nodige punten gehaald. Deze wedstrijd moet de basis zijn voor alle wedstrijden die komen gaan. Met werklust en wat scherpe en meedogenloze aanvallers is geen tegenstander ons te groot.

 

P.S. De verdediging was trouwens prima!