ESA 2 - Bataven 2

ESA 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Frank, Koen, Michel, Toon, Joep, Braas, Arn, Noud, Tom, Gijs, John.

Ambianceteam: Het was te koud om over ambiance te spreken.

 

De wedstrijden tegen Esa zijn toch altijd weer een bijzonder geval. Het is afwachten of er een kleedkamer beschikbaar is, of er warmgelopen kan worden en of er een scheidsrechter beschikbaar zal zijn. Deze zaterdag was echter alles anders. De mannen van Bataven zaterdag 2 kregen en eigen kleedkamer met sleutel, een veld dat ten opzichte van wat we thuis hebben prima is om op warm te lopen en als laatste ook nog eens een scheidsrechter van de KNVB.

 

Dit in combinatie met de kou deed ons doen trillen, wat dan ook terug te zien was op het veld. In het eerste kwartier werd er aan beide kanten slordig gevoetbald en het was dan ook niet om aan te zien. Het is dan helaas Esa die door middel van een goede aanval over links het eerste doelpunt maken. 1-0

 

De selectie van Bataven wordt ook vandaag geteisterd door het vele blessureleed. Al na 25 minuten moet Tom het veld verlaten en komt Dave het elftal versterken.

 

De minuten kruipen voorbij en beide partijen worden niet echt gevaarlijk. De Bataven gooit er wat voorzetjes in maar geen enkele aanval leidt ook maar tot een kans. Hoewel, dit is niet helemaal waar, want nadat de Bataven een corner neemt zijn het de aanvallers van Esa die in de snelle counter weten te scoren. Zo is het na 40 minuten voetballen 2-0 voor het thuisspelende team waar wij alleen onszelf als schuldige mogen aanwijzen.

 

In de 2e helft zou er dan ook uit een ander vaatje getapt moeten worden. In de rust wordt Koen nog gewisseld voor Timo.

 

Esa blijft gevaarlijk in de eerste minuten door hun snelle counters en het trage reageren van Bataven. Al na vijf minuten is er de kans op 3-0 maar Frank weet deze te stoppen. Enkele momenten later is het wel raak doordat er een 3 tegen 1 situatie ontstaat na alweer een counter. Frank is deze keer kansloos en het is 3-0.

 

Het lijkt erop dat Esa het bij deze stand wilt laten en de Bataven krijgt iets meer grip op de wedstrijd. Er worden links en rechts wat duels gewonnen en wat kansen gecreëerd. Na 20 minuten maakt Arn een mooie actie en kiest ervoor om de bal vanaf 25 meter op doel te schieten. Hij raakt hierbij de lat en Gijs krijgt net niet genoeg kracht achter de bal om de rebound te maken.

 

Na dit speldenprikje is het toch weer Esa met een goede diepe bal. De bal kan niet goed worden weggewerkt en de spits blijft koel en lobt hem over Frank heen. 4-0

 

Uit het niets is het Timo met een geweldige uithaal vanaf een meter of 20, hij ziet de bal schuin aan komen rollen en neemt hem met buitenkant rechts op de slof vol in de kruising. Aan de zijkant terecht omschreven als: éen schot dat staat als een vlag op een modderschuit’. Desalniettemin een geweldig doelpunt wat toch een beetje licht in de duisternis gaf.

 

Een verschrikkelijke wedstrijd verder gaan wij toch met goede moed richting komende zaterdag. Het elftal wordt wat fitter en de trainingen weer drukker bezocht. Nu voor zaterdag even dat andere vaatje aansluiten en het komt helemaal goed.

 

De volgende wedstrijd is op:

 

3-12-2016

 

SDV Barneveld 5 – Bataven zaterdag 2

 

12:45 Sportpark Norschoten