FC Zutphen 2 - Bataven 2

FC Zutphen 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Tom, Marco, Toon, Joep, Arn, Noud, Dave, Braas, Gijs, John

Wissels: Michel, Ties, Rowdy, Timo

Ambiance team: Tim, Koen, Sander (Michel, Ties, Rowdy en Timo maakte ook wat grapjes)

 

De reis naar Zutphen is altijd weer even spannend. Men heeft niets te zoeken in dit achtergelegen gebied en dat blijkt ook wel aan de weg er naartoe.

 

Na aangekomen te zijn en ons gemeld te hebben werden we doorgestuurd naar kleedkamer 8 a.k.a. ’de balzaal’. 100m2 omkleedruimte, niet omdat het moet, maar omdat het kan.

 

Zoals elke zaterdag probeerde Bataven met een verkeerde indruk de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Te laat aanwezig, wat laconiek overkomen en Doornenburgs hooghouden moet ervoor zorgen dat de tegenstanders ons niet serieus nemen. Of dit effectief is, daarover zijn de meningen verdeeld.

 

De eerste kans is voor de Bataven, Gijs krijgt een mooie kans maar krijgt de bal niet tussen de palen.

 

De 2e mogelijkheid is voor Braas na een mooie diepe bal van Toon. Braas neemt hem aan, kapt zijn tegenstander uit en schiet lafjes op doel waardoor de keeper hem gemakkelijk pareert.

 

De 3e mogelijkheid is weer voor Gijs, hij maakt een mooie actie door naar rechts te kappen, de bal ligt er echter net niet lekker meer voor en de bal verdwijnt in het vangnet.

 

Sjoerd coacht iets over ‘zones’ en het lijkt alsof niemand het heeft gehoord.

 

In de 10e minuut wordt de bal goed veroverd door Noud en Tom. Tom geeft een dieptebal op Braas en Braas gaat voor de sprint. Hij is stukken sneller en schuift de bal behendig langs de keeper op. De 0-1 is een feit en is te danken aan Elvis Presley.

 

In de 20e minuut staat John met de handen omhoog na een overtreding en krijgt zowaar een vrije trap mee, deze scheids ligt hem wel. De vrije trap gaat richting Arn. Arn maakt een goede actie maar de keeper kan hem tegenhouden. In de rebound is het John nog die net naast schiet.

 

In de 25e minuut wordt Dave de diepte in gestuurd. Dave geeft de bal diep op Gijs maar Gijs krijgt de bal hierna niet meer bij een medespeler.

 

Sander is hierbij negatief op Gijs, na twee weken geleden Ties op zijn hart te hebben getrapt en in principe zijn eigen familie graag op de bank te zetten vragen wij ons af waar dit eindigt.

 

Tussentijds wilt nummer 13 van Zutphen graag een handje van Gijs maar Gijs gunt hem dat niet.

 

In de 30e minuut krijgt de Bataven nog een kans via een lob van Gijs naar Dave, Dave lobt de bal door naar John maar John mist.

 

Ongelooflijk maar waar, John krijgt weer een vrije trap mee na zijn handen in de lucht te hebben gestoken.

 

De 0-2 valt nadat Arn Gijs diep stuurt met een balletje op maat. Gijs kopt hem terug naar Noud die de bal binnenkopt. De Doelemannen vinden elkaar prima! Helaas wordt dit doelpunt onterecht afgekeurd en blijft het dus 0-1.

 

In de laatste paar minuten krijgt Bataven nog een kans door wederom een lob van Gijs. Deze keer valt de bal bij Arn in de voeten die hem doorlobt naar John. John haalt aan en mist net.

 

In de rust zien Tim en Koen een tafelvoetbal staan en moet er even uitgevochten worden wie hierin het beste is. Tim zijn linksbuiten werd direct na aanvang met rood eraf gestuurd en hij was dus aan een kant vleugellam. Na een enerverende pot heeft Koen gewonnen met 10-4 als eindstand. Dit levert hem vast punten op voor de LSB.

 

Direct na rust krijgt John een kans door een goede bal van Timo maar kan deze niet verzilveren.

De eerste fatsoenlijke aanval van Zutphen is ook meteen raak. Na een actie aan onze linkerkant kan de aanvaller naar binnen lopen en schieten. De bal krult om Sjoerd heen en zo is het in plaats van 0-6 na rust ineens 1-1.

 

De 1-2 valt echter binnen no time als de keeper van Zutphen mis zit en de bal weg probeert te boksen. Gijs staat op de goede plaats en als een echte spits lobt hij hem over de keeper.

 

Nadat John voor de 3e keer met zijn handen omhoog gaat staan na een overtreding krijgt hij zijn ook zijn 3e vrij trap. Na al die jaren heeft John eindelijk een scheids die hem ligt.

 

Het spel van de Bataven wordt steeds slechter en we verliezen grip. Dit wordt nog eens benadrukt wanneer een bal wordt afgeketst door onze verdediging en precies in de voeten beland van een aanvaller van Zutphen. Deze man staat zo vrij als een vogel en neemt de bal zonder moeite uit de lucht op de slof. Een dosis geluk verder en de bal beland achter Sjoerd. 2-2

 

Iedereen baalt enorm van dit tegendoelpunt en de onrust wordt alleen maar groter. Als dan vlak voor tijd ook nog de scheids beslist dat Joep met zijn sliding in de 16 niet de bal maar de man raakt is het plaatje compleet. De beslissing luidt dat een optelsom heeft geleid tot zijn keuze voor een penalty. Een dubieus verhaal maar de aanvaller mag de bal op de stip gaan leggen.

Hij mist niet en dus is het 3-2.

 

Ondanks de onterechte uitslag kunnen wij het alleen onszelf aanrekenen. Het is en blijft een kwestie van jezelf belonen voor het goede spel.

 

Aankomende zaterdag spelen wij om 14:30 tegen Duno 2, een leuke uitdaging waarin wij kunnen laten zien dat wij met deze ploeg bovenin mee horen te draaien. Wij hopen dan ook weer veel publiek te mogen ontvangen, is het niet voor het goede voetbal, dan in ieder geval voor de tomeloze inzet.