Bataven 2 - VV Dieren 2

Bataven 2 - VV Dieren 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Toon, Tim, Koen, Joep, Arn, Noud, Dave, Ties, Gijs, Tom

Wissels: Michel, Timo, Braas

 

Een slechte serie wedstrijden en nog een kans om voor de winterstop drie punten binnen te hengelen. De mannen van Batzat wisten dat vandaag een belangrijke dag zou zijn, is het niet om het goede spel te belonen met punten, dan wel omdat het vanavond feestavond is. Van te voren werd nog eens aangekaart dat de wedstrijden VOOR een feestavond doorgaans niet gewonnen worden. U leest het goed, VOOR de feestavond. De heren zijn met hun koppie al bezig met darten en bier drinken en daarom laten ze overdags steken vallen.

 

Dit moest vandaag helemaal anders, de trainert heeft een tactiek bedacht waarbij de punten ons verzekerd zijn. Niet te bang, drie verdedigers achterin en verder iedereen volle bak druk laten zetten. Hierdoor staan we de eerste helft met twee a drie doelpunten voor en de tegenstanders zullen met stomheid zijn geslagen. Met deze boodschap gaan de heren warmlopen.

 

Na een prima warming-up wordt er snel begonnen met de eerste helft, de scheids wilt namelijk nog even naar NEC en is niet van plan al te veel tijd kwijt te zijn in Gendt. Er wordt goed begonnen door de heren uit Gendt en in de 9e minuut haalt Ties uit de 2e lijn aan en schiet deze onderkant lat achter de doellijn. Echter stond iedereen met verbazing te kijken en wordt er snel door gevoetbald door Dieren, doelpunt niet erkend.

 

De Bataven blijft ontzettend veel druk zetten en in deze fase komt Dieren er niet goed uit. In de 14e minuut wordt Joep goed diep gestuurd en speelt de bal om de keeper heen. De keeper is in dit duel veel te laat en loopt Joep omver, de keeper komt goed weg met een gele kaart. Nog geen twee minuten later is het weer Joep met een goede loopactie door een blinde diepe bal van Koen. Noud komt Koen al feliciteren met zijn assist maar de bal mist net doel en rolt voorlangs.

 

Voorlopig is één team heer en meester en het enige wat rest is een doelpunt. Joep speelt de bal op een opkomende Tom en Tom legt hem op zijn beurt terug op Gijs. Gijs schiet en de bal gaat maar net naast. In de counter wordt de spits van Dieren diep gestuurd, hij wint zijn duel met Tim en lobt de bal vanaf 20 meter over Sjoerd in het doel. 0-1. Als je jezelf niet beloont met doelpunten zal de tegenstander wel laten zien hoe het moet, ook vandaag gaat deze vlieger op.

 

De volgende fase blijft de Bataven de bovenliggende partij. Gijs mist in de 24e minuut nog een afstandsschot en in de 36e minuut mist Tom rakelings na een prima pass van Joep. Net voor rust bezorgd Arn een vrije trap bij Noud op het bolletje maar ook deze kans stuitert net voorlangs.

 

In de rust belooft Koen nog een biertje bij winst om de mannen te motiveren, misschien beginnen we dan weer lekker scherp.

 

Zo lekker scherp als wij moesten beginnen om het tij te keren begon Dieren aan de 2e helft. Binnen een paar minuten liggen er twee tegendoelpunten in door overspel situaties waarbij de Bataven kansloos toekijkt. 0-3. Het uitstekende spel van de eerste helft is nergens te bekennen en de wedstrijd bloedt dood.

 

In de 60e minuut komt de bal via Arn bij Michel in de voeten, Mies haalt aan en schiet de bal mooi in de hoek binnen. 1-3. Eindelijk valt er een doelpunt aan onze kant, al is hij 45 minuten te laat.

 

In het laatste half uur gaat het spel over en weer, er worden weinig echte kansen gecreëerd tot Arn in de 82e minuut een goede solo neerzet. Hij wordt gevloerd en de vrije trap wordt door Gijs net over geschoten. In de 90e minuut is het weer Arn met een actie, de bal schiet hij naast maar hij laat weten vanavond wel raak te prikken.

 

Zo is een boeiende wedstrijd met een gedoodverfde winnaar doodgebloed en gestolen door Dieren. Al met al hebben de mannen van Batzat laten zien dat ze leuk kunnen voetballen en knokken tot het einde. Het balletje valt vanzelf weer eens aan onze kant.

 

Wij gaan winterstop houden, herstellen en onze zonden overzien. Tot 11 februari 2017!