SKV 2 - Bataven 2

SKV 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Na een prachtige reeks tegen op papier betere tegenstanders was het deze week de beurt aan een directe concurrent. Motivatie vinden tegen betere tegenstanders is voor Batzat geen probleem, het probleem komt vaak naar boven als de tegenstander wat minder is. Zo moet tegen SKV 2 het voetbal van onze kant komen. De opstelling zag er als volgt uit:

 

Ook deze week is het weer raak, binnen drie minuten zijn we een corner en een tegendoelpunt verder. Iedereen staat elkaar aan te kijken en vraagt zich af hoe dit nu weer kon gebeuren. Twee SKV’ers staan vrij bij de 2e paal en kunnen de bal binnen koppen. 1-0

We zijn wat wakker geschud en dat is direct terug te zien in het creëren van een aantal kansen. Na 13 minuten neemt Arn een strakke corner en bij de 2e paal kopt Gijs de bal net over. Drie minuten later mag Arn een vrije trap nemen van de zijkant. Dit soort vrije trappen zijn in het verleden succesvol gebleken en ook ditmaal draait de bal richting de kruising. De keeper is echter alert en kan de 1-1 voorkomen. In de 25e minuut maakt de linksbuiten van SKV een mooie actie. De bal wordt teruggelegd op de 16 meter maar wordt naast geschoten. We zijn niet scherp genoeg en bij balverlies staan we te ver van onze man af. Dit maakt het makkelijk om te counteren voor SKV.

Door het open spel is het veel wisselen van speelhelft en ditmaal mag de Bataven weer een corner nemen. Een corner van Gijs levert een ouderwetse scrimmage op maar het net wordt niet geraakt. In de 29e minuut een goede aanval van BatZat over links, Koen geeft de bal voor maar Timo schiet net naast. Ondanks de vele kansen heeft de Bataven nog geen doelpunt weten te maken. SKV blijft hierdoor veel aanvallen en krijgt door hun snelle spitsen veel kansen. In de 32e minuut is het weer raak wanneer de bal tussen onze centrale verdedigers invalt en de bal in de verre hoek wordt geschoven door de spits.

Zoals elke week lijkt de 2-0 iets los te maken bij de mannen. Na dit doelpunt is iedereen vlijmscherp en een goal blijft dan ook niet uit. Remi stuurt Timo met een strakke bal de hoek in. Timo laat zien dat hij een goede actie in huis heeft en speelt de bal op Gijs die hem strak in de hoek schiet. Zo kunnen de mannen met 2-1 ruststand een bakje thee gaan doen.

In de 2e helft moet de achterstand worden omgebogen zodat we minimaal een punt mee naar huis kunnen nemen. SKV is echter de eerste die na acht minuten een schot lost op Sjoerd, de bal veranderd van richting maar zeilt net naast. Twee minuten verder geeft Ted de bal voor op Arn en Arn kopt de bal lekker op de lat, SKV komt hier goed weg. Het volgende doelpunt komt voort uit een corner van Arn. De bal beland netjes bij de 2e paal(frustratie bij Ties) en John staat hier om de bal binnen te knikken. Zo is het na een kwartier voetballen in de 2e helft 2-2 en hebben beide partijen veel kansen om nog meer doelpunten te maken.

Dit doelpunt smaakt naar meer en zo gaan beide partijen vol op de aanval om drie punten te verzilveren. In de 31e minuut kopt Joep de bal door naar John maar John vindt de keeper op zijn weg. Door slordig balverlies van Bataven in het middenveld kan SKV counteren. Batzat komt goed weg omdat de spits van SKV uit vrije positie naast schiet. De volgende kans is voor Arn maar ook hij is niet doeltreffend. De laatste kans is voor de spits van SKV, Sjoerd wordt omspeelt maar Timo voorkomt op de lijn een tegengoal en redt hiermee een punt voor Batzat.

Zo wordt de goede lijn doorgezet en is Batzat niet onderuit gegaan tegen een directe concurrent. Dit moet een goede voorbereiding zijn voor de vier laatste wedstrijden. Nog vier keer winnen en we zijn periodekampioen, dan gaan we toch maar de platte kar op! Bent u erbij?