SV Otterlo 2 - Bataven 2

SV Otterlo 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Deze zaterdag zijn de mannen van Batzat2 vertrokken naar Otterlo om op sportpark ‘Het Kastanjebos’ ons kunstje te laten zien. De Otters staan er niet best voor dus het moest een makkie worden. We shall see…

 

Na een redelijke goede warming up met lekkere muziek uit de speakers van Otterlo (Alsof ik maar leef voor 1 dag – Kayaman) was het aan ons om te laten zien dat wij ook zelf het spel kunnen maken. Al na een minuut was een vreselijke terugspeelbal van Koen bijna fataal, de spits krijgt hem in de voeten maar mist de scherpte om er iets mee te doen.

 

9e minuut Tom zet goed door en geeft de bal aan Braas*. Braas geeft hem op zijn beurt aan John en zonder twijfel maakt John er een doelpunt van! 0-1

 

Na deze goal lijkt het alleen maar slechter te worden. Slechte aannames en onzuivere ballen leiden tot veel balverlies aan onze kant. Dit resulteert in een drietal kansen voor Otterlo die gelukkig gepareerd kunnen worden door Sjoerd.

 

In de 25e minuut is het dan toch weer de Bataven in de vorm van een goede actie van Gijs. De bal gaat naar John maar die kon de kans niet verzilveren. Nog in dezelfde minuut geeft Otterlo een prachtige dieptebal op Tom. Tom ziet de verdediger van Otterlo vrijstaan, twijfelt niet en geeft de bal buitenkant rechts op Ed. Deze man scoort als een echte spits en zo is de keepert kansloos. 0-2

 

In het laatste kwartier krijgt zowel Otterlo als Bataven nog een kansje maar met het hoofd zit iedereen al in de kleedkamers.

 

Na een peptalk in de rust moet de scherpte zijn teruggekeerd en moet de Bataven het voetbal echt gaan maken. In de 48e minuut mist John de kans op 0-3 nadat er via Arn goed gevoetbald werd.

 

De druk begint op te bouwen voor de mannen uit Gendt, iedereen voelt dat dit niet lang goed kan gaan. ‘Het is dan zo’n typische wedstrijd waarin wij het onszelf moeilijk gaan maken’ werd er nog slim geconcludeerd langs de kant. Dit bleek ook nog geen vijf minuten later toen een voorzet van Otterlo ongelukkig werd verlengd door Tim. De spits stond precies op de goede plek en tikte de bal in het netje. 1-2

 

Bataven moest gewaarschuwd zijn voor de rest van de wedstrijd, niets was minder waar toen Otterlo tien minuten later opnieuw scoorde uit een voorzet. Echter was het arbitrale duo het in deze unaniem eens, buitenspel!

 

In de slotminuten van de wedstrijd is het Arn die na een mooie actie neergehaald wordt door de keeper. De keeper incasseert geel en uit het vervolg is het Gijs die de keeper goed uitspeelt maar uiteindelijk stuit op de verdediging.

 

Opmerkelijk om te noemen zijn de invalbeurten van Timo en Ties, ondanks de ziek zwak en misselijke omstandigheden hebben ze beide toch prima minuten neergezet. De kers op de taart had een prima voorzet van Arn kunnen zijn welke Ties op millimeters na mist, hij is de scherpte toch niet kwijt?

 

Zo is een weinig enerverende zaterdag toch weer met winst afgesloten en zijn er inmiddels al twee banden opgepompt. Wij hopen ons publiek aankomende zaterdag 14:30 weer te mogen vermaken met hoogstaand voetbal tegen SKV 2, wij beloven echter niets.

 

*Zoals te lezen is Braas toch teruggevonden. Wij proberen te achterhalen via de Schoof waar hij al die tijd heeft uitgehangen. Zodra wij iets meer weten hoort u van ons.