VV Dieren 2 - Bataven 2

VV Dieren 2 - Bataven 2

Door Koen Rensen

 

Opstelling: Sjoerd, Koen, Tim, Michel, Ted, Tom, Remi, Arn, Joep, Braas(52e minuut Gijs) en John.

Wissels: Ties, Gijs en Rowdy.

 

In tegenstelling tot vorige week waren er maar 12 fitte en 2 halve pionnen om uit te kiezen voor Eugene. Die er, zoals elke week, weer iets moois van maakte. Na een goede warming up waarin als één vriendengroep de bal soepeltjes van voet naar voet verplaatst wordt zijn de mannen gereed om het op te nemen tegen de lichtelijk aangeslagen mannen van Dieren.

 

Al in de eerste minuut wordt de Bataven gevaarlijk door een diepe bal van Michel op Koen. Koen weet hem voor te krijgen en Joep schiet hem net voorlangs. De toon is gezet.

 

In de 11e minuut krijgt Arn de bal in de korte hoek maar de keeper weet deze te weren en zo is de eerste corner een feit. De corner wordt afgeslagen maar de bal schiet terug de 16 in. Een verdediger maakt hierbij hands en de scheids is onverbiddelijk, pingel! Sjoerd geeft al weken aan dat de eerste penalty voor hem is en dus mag hij laten zien wat hij waard is. Sjoerd zorgt met een voetbeweging ervoor dat de keeper de verkeerde kant op duikt en kan met een redelijk genomen penalty de 0-1 op zijn naam schrijven.

 

In de 28e minuut wordt de Bataven verrast door een ingestudeerde corner van Dieren waardoor de bal vanaf de 11 zo op goal geschoten kan worden. Tom is echter niet onder de indruk en blokt de bal goed. Nog geen paar minuten erna kan Dieren opnieuw gevaarlijk worden door een diepe bal. De linksbuiten blijft kalm en schuift de bal onder Sjoerd door in het netje. Na deze goal verwacht je dat Bataven weer wakker is geschud maar het tegendeel is waar. Dieren wordt opnieuw gevaarlijk maar deze keer is het Sjoerd die de bal prima van de voet graait en reddende engel speelt.

 

In de rust wordt er genoten van een lekker warm bakkie thee terwijl het in de kleedkamer 35 graden is.

 

In de 51e minuut krijgt de Bataven een vrije trap welke door Arn opgeëist wordt. Tijdens de aanloop was al te zien dat dit een prachtige bal ging worden en deze beland dan ook snoeihard op de paal. Helaas geen doelpunt maar de tegenstanders zijn dit seizoen gewaarschuwd…

 

Een aantal minuten later wordt Sjoerd op de proef gesteld door een bal die achter de verdediging beland. De spits kan hierdoor alleen op goal af maar komt Sjoerd tegen die de bal van zijn voet plukt. De neutrale toeschouwer krijgt nog niet de kans om weer te gaan zitten of de bal is alweer aan de andere kant. Joep wordt neergelegd in de 16 en voor de scheids zit er niets anders op dan een penalty te geven. Normaliter neemt Gijs de penalty’s maar omdat hij net pas gewisseld is gunt hij deze aan onze keeper. Sjoerd blijft kalm, kiest een hoek maar verrast de keeper niet. De bal was echter hard genoeg geschoten en schiet dan ook via de keeper in het zijnet. 1-2

 

In het laatste half uur is het vooral Bataven met de kansen. John kopt een bal richting Joep, deze geeft hem breed naar Gijs die hem knalhard over schiet. Wat later zijn het Remi, John en Joep nog met elk een kans maar het mocht niet baten. Bataven weet de kansen niet goed genoeg te benutten.

 

Wanneer de wedstrijd ten einde lijkt is het Dieren met een diepe bal die ervoor zorgt dat Batzat met geknepen billetjes op de bank zit. Ook nu is er Sjoerd om redding te brengen in de vorm van een prachtige sprong naar de bal. Nog even wordt er geschreeuwd om een pingel maar de scheids wilt hier niet in mee en daarmee is de wedstrijd ten einde.

 

Wij hopen dat alle toeschouwers genoten hebben en nodigen jullie bij deze uit om aanstaande zaterdag 15:00 te komen kijken op het pittoreske Walburgen, wij zullen er zijn!