Bataven 2 - AZSV 5

Bataven 2 - AZSV 5

Door Ties Campschroer

 

Na drie opeenvolgende overwinningen kwamen vandaag de mannen van AZSV richting Walburgen. Eugene vond dat het saai werd de laatste weken en besloot vandaag met twee opstellingen te beginnen. Ingefluisterd door Manfred (Frank probeert het al jaren...) begonnen de Bataven vandaag met een wat meer verdedigende instelling. Als de kans zich voor zou doen kon Wouter met een welgemeend "YUUUUUUUUPPP!!!" de boel omgooien.

In de eerste minuten was het al meteen duidelijk dat er vandaag niet veel verwacht hoefde te worden van AZSV. Ze zochten vooral de lange bal, waar echter meestal geen idee achter zat. Ondanks die instelling zag Air-Tolly geen mogelijkheid om de gevleugelde term over het veld te slingeren. Er waren een goede vijf minuten gespeeld toen de bal al voor het eerst in de goal lag. Ivo werd goed weggestuurd en vrij voor de keeper gezet. Hij kapt mooi langs de keeper maar heeft dan net te veel tijd nodig en een verdediger van AZSV slaagt erin de bal weg te tikken. Timo krijgt de afgeslagen bal in zijn voeten en op een aantal meter van de achterlijn slaagt hij er in deze vanuit een moeilijke hoek toch tegen het netje te krijgen. 1-0. In de minuten die volgden was de Bataven nog gevaarlijk via Ivo (geblokt) en John (keeper) totdat in de 17de minuut een afvallende bal op de zestien door Ivo in het kruis wordt geramd. 2-0. De Bataven kwamen in de gehele eerste helft niet in de problemen achterin. AZSV probeerde het wel, maar ze werden steeds makkelijk opgevangen door de vier achterin. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft is een serie corners van de Bataven zeer gevaarlijk. Via Wouter, Leem en uiteindelijk Tom op de kruising leveren deze momenten geen doelpunt op. Vlak voor rust speelt Tim vanuit achteruit Tom in. De bal lijkt niet helemaal goed, maar doordat een verdediger uit Aalten de bal niet goed inschat komt hij toch aan. Tom neemt de tijd en legt de bal mooi tussen de verdediging en de keeper waar Ivo er simpel met de kop tegen aan loopt. 3-0. De laatste 20 minuten voor rust waren de Bataven heer en meester, dit wordt nog eens bevestigd door een leep balletje van Marco, waar uiteindelijk niks uit komt.

 

In de rust vliegen de complimenten in de rondte, maar wordt ook gezegd dat er in de tweede helft op deze manier door gevoetbald moet worden. Arn vervangt Toon en door wat omzettingen kan hij centraal op het middenveld plaatsnemen. In het eerste gedeelte van de tweede helft blijkt echter dat de oranje mannen de lijn niet doortrekken. Het is voetballend slordig geworden en er wordt eigenlijk geen echte kansen meer gecreeerd. Het leidt zelfs tot een goede steekbal van de rechtsbuiten op de spits van AZSV. Deze wist zich echter geen raad met deze kans en trapt de bal wild voorlangs. Met een kwartier gespeeld in de tweede helft begint de thuisploeg weer een beetje te voetballen. Dit leidt eerst nog tot een kopballetje van Gijs die over gaat, maar een paar minuten later tot een kopbal van diezelfde Gijs die wel binnenvalt. 4-0. Deze vierde goal zorgt er nog niet voor dat het voetbal van net voor rust terugkeert. Toch valt enkele minuten later de bal weer binnen als Timo de bal in de zestien krijgt en alle tijd heeft om hem in de goal te prikken. 5-0. Arn moet zich door een hamstring blessure weer laten vervangen en Rowdy zorgt er voor dat Tom weer centraal op het middenveld komt te staan. Het laatste kwartier begint het weer een beetje op de eerste helft te lijken en dit leidt tot enkele kleine kansjes voor de Bataven. Vrijwel meteen wordt Ivo goed door Tom weggestuurd, hij kapt zich vrij en weet zijn derde van de middag aan te tekenen. 6-0. Een aantal minuten voor tijd zorgt een goede vrije trap van John voor een corner. Net als voor rust volgt hier een serie corners op die gevaarlijk worden door Tom, Ivo en Wouter. Echter leveren ze net als voor rust geen doelpunt op. In de laatste minuut van de wedstrijd wordt het voor het eerst een beetje billenknijpen voor de goal van Frank. Een vrije trap vanaf links wordt door niemand geraakt en schiet maar net langs de goal.

 

Zo zorgt de vijfde competitiewedstrijd voor de vierde overwinning op rij. Niet alleen de punten waren vandaag fijn, maar ook het vertoonde spel wordt steeds beter. Volgende week een dagje vrij en daarna staat de uitwedstrijd tegen de huidige koploper AVW '66 op het programma. Als het veldspel dan een beetje lijkt op dat van vandaag kan het wel eens een mooie wedstrijd worden.