Angerlo Vooruit 2 - Bataven 2

Angerlo Vooruit 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

De eerste competitiewedstrijd van het, langverwachte, seizoen 2014/2015 was een uitwedstrijd tegen het zaterdagteam van Angerlo Vooruit. Na een hele hoop geregel, gebel, geapp, gesms, ge-contacten delen, ge-Bataven site afspeuren stonden er uiteindelijk toch nog 14 personen op het formulier. Joep en Rowdy horen ook bij deze 14, maar willen eigenlijk allebei liever niet spelen. Oftewel een lang verhaal kort, doordat Remco en Luuk ons uit de brand wilden helpen staan er toch nog elf en een halve fitte man klaar voor de pot in Angerlo.

In het eerste kwartier is er geen vuiltje aan de lucht voor de Bataven. Er wordt weliswaar niet zo goed gevoetbald als afgelopen woensdag, maar de beste kansen zijn wel voor de mannen uit Gendt. Na een minuut of 20 is er dan ook de logische 0-1. Frank glijdt uit in eigen zestien maar weet toch Manfred te bereiken, na goed samenspel op het middenveld komt de bal rechts bij Timo die John goed aanspeelt. Kluts klutst hem ouderwets door de benen van de verdediger en schiet de bal overtuigend in de korte hoek. Hierna is het eigenlijk wachten op de tweede goal met twee kansen voor Ivo die nog net niet scherp is. Dan komt het dieptepunt van de eerste helft wanneer Arn een prachtige lange bal op John geeft, maar deze door de laatste man van Angerlo uit de lucht wordt geslagen. Vrije trap en...niks. Het is een enorme verrassing voor iedereen dat er geen kaart de lucht in gaat. Een minuut of drie voor rust zet Angerlo wat aan en uit een afvallende bal schiet de aanvallende middenvelder de bal knap langs Frank. 1-1. Wanneer we ons al richten op de tweede helft is er net voor rust geen daadkracht achterin bij de Bataven waarna de spits van Angerlo drie man weet te passeren en de bal met buitenkantje voet in de goal prikt. Een eerste helft waarin het wachten was op de tweede goal eindigd dus met een achterstand op het scorebord.

 

Manfred zich door Tom op linksachter laten vervangen nadat hij zich verstapt heeft, Rowdy en Joep beginnen ook de tweede helft op de bank.

Eén minuut in de tweede helft mag Wouter op de middellijn een vrije trap nemen. Terwijl iedereen zit te vloeken dat hij zo'n ontzettende flut-bal geeft, pikt Ivo deze op en schiet hem strak tegen de touwen. De Bataven houden druk op de goal van Angerlo en na een dubbele corner kan Tom de bal nogmaals voorslingeren bij Wouter. Deze kopt vanaf de tweede paal de bal terug op Ivo die de bal simpel kan maken. 2-3. Er lijkt weer niks aan de hand in deze wedstrijd en het zou wachten moeten zijn op de 2-4. Een korte samenvatting van het half uur daarna is dat de Bataven helemaal niet meer aan het voetballen komen en dit ligt vooral aan de mannen zelf. Na 4 lange ballen die over de verdediging vallen en door de snelle rechtsbuiten worden opgepikt staat het 6-3 voor Angerlo. In de laatste seconden bezorgd Luuk de bal nog bij John die weer goed wegdraait en de bal strak in de goal ramt.

Niet veel later volgt gelukkig het eindsignaal bij deze wedstrijd waar geen einde aan kwam. Woensdag een dijk van een pot, gevolgd door een draak van een pot op zaterdag. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen regerend kampioen DZC op het programma, een wedstrijd waarin voor eerherstel gestreden kan en moet worden.