ASZV 5 - Bataven 2

AZSV 5 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een week voor de topper tegen AVW mochten de oranje mannen naar het verre Aalten. Hier moest de voorsprong van 2 en 3 verliespunten op de achtervolgers worden vastgehouden. Met een selectie van 13 man, inclusief een paar half fitte mensen moest dit gaan gebeuren. Coach R. Janssen had een mooie opstelling uit de hoge hoed getoverd en na wat meer gegoochel met kleedkamers en velden konden beide ploegen in het zonnetje beginnen aan de wedstrijd.

De eerste tien minuten van de wedstrijd begonnen van beide kanten aftastend. AZSV probeerde wel, maar de kwaliteit ontbrak en bij de Bataven lag het tempo wat te laag. Zonder dat er een kans te noteren was geweest kwam de effectieve uitploeg op een voorsprong. Marco nam een vrije trap op de middellijn snel en stuurde Ties de hoek in. Hij legde de bal bij de tweede paal waar Gijs met een schot in de lange hoek de 0-1 op het bord zette. Lang konden de mannen uit Gendt niet genieten van deze voorsprong want een goede vijf minuten later lag de bal achter Frank. Een vrije trap vanaf rechts werd voor de goal gebracht en verblind door de zon kreeg Timo deze op zijn hand. De rechtsbuiten van AZSV benutte dit buitenkansje. 1-1. Het tempo op het kunstgras ging maar niet omhoog en terwijl iedereen langzaam in slaap sukkelde kwam de 1-2 op het scorebord. Een vrije trap op 20 meter werd door Tim in de muur geschoten en in de scrimmage was Toon en als de kippen bij om de bal tegen het net te prikken. Het schitterende dansje van Toon wat daarna volgde moet voor iedereen wel het hoogtepunt van de middag zijn geweest. Voor rust werd het door een indirecte vrije trap in de zestien van AZSV nog één keer gevaarlijk, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Na een kopje koude thee en John die Tom verving werd er begonnen aan de tweede helft. De Bataven begon in de tweede heft direct met wat slimmer drukzetten op de niet overmatig getalenteerde verdediging van de thuisploeg. De eerste kans na rust was echter wel voor AZSV. Frank wilde na een terugspeelbal de trukendoos opengooien, maar was het sleuteltje kwijt. Gelukkig kon de spits dit cadeautje niet uitpakken en na de bal op de paal kon de rebound door Marco worden geblokt. Dit zou ook de laatste kans zijn voor AZSV in deze wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kreeg Gijs na goed werk van Remi en John een dot van een kans, maar hij tikte de bal net voorlangs. Het zou nog maar een minuutje duren voordat de volgende goal echter zou vallen. Timo zet op rechts goed druk waardoor de bal in de kluts bij kluts belandt. Hij denkt niet te lang na en de poetst de bal in de bovenhoek. 1-3. Iets later krijgt Gijs nog een schietkans na goed doorzetten en terugleggen van Arn, deze wordt echter door de keeper gekeerd. Vlak voor het eindsignaal kreeg Timo nog een enorme kopkans. Terwijl iedereen dacht dat deze met de ogen dicht te maken was, dacht Timo daar anders over.

In de kleedkamer bleek dat zowel AZ en AVW ook de drie punten hadden gepakt. Dit maakt de confrontatie van volgende week nog wat meer beladen. Het wordt zaak de punten op Walburgen te houden om goed zicht te blijven houden op de hoofdprijs aan het einde van het seizoen.