AVW '66 3 - Bataven 2

AVW '66 3 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Na een verdiend weekje rust stond vandaag de wedstrijd tegen koploper AVW '66 op het programma. Voor vertrek was het doel om de tweede plaats over te nemen, aangezien iedereen er wel vanuit ging dat AZ 2000 zou winnen op bezoek bij SP Eefde. Terwijl we aankwamen op het sportpark in Westervoort liet voetbal.nl echter zien dat Eefde met maar liefst 7-1 gewonnen had. Zo stond plots niet de tweede plaats, maar de koppositie op het spel. We mistten wederom een aantal mensen vandaag en Eugene had uit het schaduwteam Michel, Mark en Remi weten te strikken. Met een oud en vertrouwd 4-4-2 begonnen we aan de wedstrijd, wel had Wouter weer de mogelijkheid om er een vertrouwde "YUUUUUUUUP!!!" uit te gooien. Hij zou er echter net als tegen AZSV voor kiezen om deze niet te laten klinken.

 

In de eerste minuten van de wedstrijd was de Bataven iets meer aan de bal zonder echte kansen te creeeren. Beide ploegen waren in het begin vooral voorzichtig en wilden niet te veel ruimte prijs geven. Het aftasten duurde een klein kwartiertje en toen was de eerste kans voor AVW. Een snelle counter over links eindigt met een goede voorzet die door de kleine rechtsbuiten van AVW net naast wordt gekopt. Dit was het startpunt van wat meer actie na het aftastende begin. Een paar minuten na deze kopkans heeft Ivo een goede actie over de linkervleugel in huis, hij komt tot bij de keeper maar deze weet zijn inzet naast te werken. Beide ploegen proberen vanaf nu duidelijk op voorsprong te komen en AVW is steeds uit de omschakeling gevaarlijk. Een van deze snelle omschakelingen leidt ertoe dat de rechtsbuiten weer gevaarlijk wordt. Hij probeert Frank te omspelen en slaagt er ook in, Frank is het hier aleen niet mee eens en vloert hem resoluut. De scheidsrechter kan niet anders dan een de bal op de stip te leggen en dat doet hij dan ook. Wat er dan gebeurt is voor de meeste mensen bij Batzat een unicum, het was net alsof we een eenhoorn, een draak of een andere mythische figuur zagen. Frank stopte de penalty namelijk door al heel snel de goede hoek te kiezen en de bal tot corner te verwerken. Deze corner werd ook meteen heel gevaarlijk en met hangen en wurgen door Wouter van de lijn gehaald. De corners van AVW waren sowieso gevaarlijk deze wedstrijd en daar hadden ze er in de eerste helft nog een paar van. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreed de Bataven wat kleine kansjes via Ivo, Gijs en een aantal corners. Geen van deze mogelijkheden leidde tot een doelpunt, net zoals een paar uitbraken van AVW dat ook niet deden.

Het logische gevolg is dat we met een 0-0 gingen rusten en zo hadden beide kanten nog het gevoel dat ze vandaag op 1 zouden eindigen. In de rust bleef Manfred door wat kleine pijntjes langs de kant en werd vervangen door Remi. Rowdy bleef nog over voor de tweede helft en Toon bleef over voor nood.

De tweede helft begon met een sterker Bataven. Tom, Ivo en Gijs kregen wat kansjes en een goed binnengeschoten bal door Gijs werd afgekeurd door een overtreding van Ivo. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor AVW, maar ze lieten zich toch verder terugdringen. Met een vijftien minuten op de klok kreeg de Bataven een vrije trap na een overtreding op Arn. Tom legt de bal strak bij de tweede paal van Wouter, Ivo en Gijs klaarstonden om de bal binnen te koppen. Ivo gebruikt Air-Tolly als ladder en stijgt boven iedereen uit om de 0-1 te maken. Na deze goal speelt het spel zich weer een lange tijd op het middenveld af waar beide elftallen weinig voor elkaar onder doen. Frank vond het op een gegeven moment wel weer mooi geweest en besloot tot wat meer spanning. Na een makkelijk opgeraapte bal tikt hij op een onoplettend moment een spits van AVW achterop. Gevolg is een vrije trap en een gele kaart voor Frank. Iedereen hoopt dat dit het enige gevolg is, maar de bal wordt schitterend in de lange hoek geprikt. 1-1. Zo kunnen de Bataven weer opnieuw beginnen in de jacht op de koppositie. Wanneer Arn na 35 minuten een corner vanaf rechts mag nemen staan de oranje mannen weer virtueel aan kop. De corner wordt licht verlengd door Ivo en Wouter weet de bal met "Hooooofd, schouders, knie en teen" binnen te werken. 1-2. Deze goal is voor AVW het signaal om meer naar voren te gaan spelen en te proberen om de gelijkmaker af te dwingen. Er volgen een heleboel corners en vrije trappen maar echt kansen weten de mannen in het rood niet te creeeren. De beste kans is voor Marco na een snelle vrije trap van Gijs die door Ivo wordt teruggelegd. Marco moet de bal echter in een klein gaatje prikken en raakt alleen de punt van de kruising. Terwijl AVW blijft drukken valt de bal een aantal keer voor Ivo die door zijn snelheid nog gevaarlijk wordt, maar niet weet af te drukken. Zo blijft het nog spannend tot het laatste fluitsignaal en dit signaal laat toch 55 minuten op zich wachten. Zelfs in deze verlengde blessuretijd wordt AVW niet echt meer gevaarlijk doordat de Bataven met man en macht de bal bij de goal weghouden en zo eindigt de wedstrijd in 1-2.

Zo leidt een spannende wedstrijd tot de gewenste koppositie, wat inhoudt dat de Bataven weer de 'te-pakken' ploeg wordt. Vooral de volgende wedstrijd tegen ESA zal weer een pittige worden, voor hen zijn we altijd al de belangrijkste tegenstander maar nu we bovenaan staan zal dat niet minder worden. Er kan een weekje vol genot naar voetbal.nl gekeken worden, maar dan wordt het weer zaak om door te pakken en de volgende twee thuiswedstrijden 6 punten te pakken.