AZ 2000 2 - Bataven 2

AZ 2000 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

In de wedstrijd tegen concurrent AZ 2000 kan de Bataven een reuzenstap nemen naar het kampioenschap. Wanneer de wedstrijd in Arnhem gewonnen kan worden, mag het niet meer misgaan voor de mannen uit Gendt.

Zoals de afgelopen jaren wel vaker het geval, nemen naarmate het seizoen vordert de pijntjes weer toe bij BatZat. Gelukkig waren de aanwinsten voor volgend jaar(Remi, Michel) weer beschikbaar om mee te reizen. Met een fitte Tim en drie half fitte wissels begon een gemotiveerde koploper in de zon tegen één van de twee uitdagers dit seizoen.

In de eerste helft was er maar een ploeg die zich liet zien en dat was de Bataven. In de eerste minuten kreeg Ivo al direct een goede kans maar kon de keeper nog redding brengen. Terwijl de druk steeds verder opliep kwam de eerste goal op het scorebord. Timo frommelt zich langs een tegenstander in de rechterhoek, maar wordt aangetikt. Remi zet zich achter de vrije trap en hij ramt deze vol op het kamikaze-hoofd van Ivo. 1-0.

Direct nadat de voorsprong gepakt wordt drukt de Bataven goed door. Dit leidt tot een tweede goal van Arn ditmaal. Deze wordt echter afgekeurd door hinderlijk buitenspel van Ivo.

Zelfs deze tegenvaller kan de uitploeg niet stoppen in de drang naar voren. Vlak na de afgekeurde goal draait de goed spelende Joep een corner bijna ineens binnen. De druk blijft hoog voor AZ, maar ze hoeven geen tegengoal meer te incasseren voor rust. Eerst lopen Ivo en Gijs elkaar wat in de weg na een goede lange bal van Tom en daarna krijgen Gijs en Timo een indirecte vrije trap in de zestien ook niet tegen het netje. Zo doet de wedstrijd op veel manieren denken aan de teleurstellend afgelopen confrontatie met VDZ vorige week. Het grote verschil met toen is dat de voorsprong nu wel zonder grote problemen de rust haalt.

Eugène hoeft/kan in de rust geen wissels toepassen, omdat Ted zich al heeft moeten laten vervangen door Tim.

De tweede helft begint ook met een sterker Bataven, maar nu weten ze weinig grote kansen te creëren. Wel wordt uit een goede counter de voorsprong uitgebreid. Tom stuurt Ivo de hoek in en terwijl Tom staat te wachten op zijn assist legt Ivo de bal bij de tweede paal voor kopspecialist Arn. 2-0.

Vlak na zijn goal moet Arn zich laten vervangen door Ties. Doordat Arn uit de as stapt zijn er een aantal omschakelingen nodig die niet goed uitpakken voor de koploper. AZ pakt door een aantal aanvallende wissels meer en meer het initiatief in de wedstrijd. Een klein half uur voor tijd leidt dit ook tot de 1-2. Na een bal die tussen Marco en Ties valt op het middenveld wipt een middenvelder van AZ de bal over de verdediging van de Bataven. De voor Frank opgedoken spits is hem met een mooie voetbeweging te slim af.

De Bataven laten zich steeds verder terugdringen door AZ, maar geven weinig grote kansen weg. Een afgeslagen corner wordt in tweede instantie slim over frank heen gekopt, maar Timo staat paraat op de lijn om de bal weg te trappen.

Het laatste kwartier staat bol van goede duels, wat overtredingen her en der en niet echt goed voetbal van de beide ploegen. Na nog een aantal minuten billenknijpen fluit de uitstekend leidende (jonge) scheidsrechter Rozenboom de wedstrijd af.

Door de overwinning volstaat een zege in de thuiswedstrijd tegen Angerlo volgende week voor het kampioenschap. De festiviteiten worden al doordacht, het is dus zaak volgende week er op het veld voor te zorgen dat dit niet voor niets gaat zijn.