Bataven 2 - Angerlo Vooruit 2

Bataven 2 - Angerlo Vooruit 2

Door Ties Campschroer

 

Op zaterdag 25 april 2015 kan BatZat2 haar achtste kampioenschap in de historie veilig stellen. Het weer lijkt niet mee te willen spelen en zo lopen de 22 + 2 + scheidsrechter Albers onder donkere wolken het eerste veld op. Eugene heeft dan net een mooie speech over betrokkenheid en verbondenheid gehouden en de elf basisspelers staan te trappelen om te beginnen.

In de matige eerste helft spat de spanning van het spel van de thuisploeg af. Veel balverlies, weinig creativiteit en slappe duels zijn tekenend voor de eerste act van dit hopelijk driedelig toneelstuk vandaag. Angerlo wordt twee keer gevaarlijk voor Frank, maar de Bataven weten zelf eigenlijk geen gevaar te stichten voor de aanvoerder van Angerlo. In de rust bereikt het nieuws onze razende reporter Toon Lippmann dat AVW met 2-1 voorstaat tegen VDZ, dit houdt in dat de opdracht voor de oranje mannen vandaag simpel blijft: ‘Winst’.

Michel moet in de rust naar het feestje van papa en mama Tolkamp en hij wordt vervangen door Ivo. Op de bank blijven zo een niet helemaal fitte Toon, een helemaal niet fitte Ted en een fitte maar ‘niet helemaal’ Rowdy over. Gelukkig is Braas bereidt om ons vandaag te hulp te schieten en als vierde vuile wissel te dienen.

Direct na rust is het duidelijk dat de Bataven uit een ander vaatje tappen dan in het eerste deel van de wedstrijd. In de eerste vijf minuten zijn er al direct drie grote kansen voor Joep (gehaast over), Gijs (hard op de lat) en Ivo (geblokt, corner). Deze kunnen jammer genoeg niet verzilverd worden en zo loopt de spanning in en naast het veld op. In het volgende kwartier gebeurd er naast een aantal blessurebehandelingen weinig op het veld, wel treedt Tom nog één keer goed op bij een gevaarlijke counter van Angerlo. De Bataven en Angerlo hebben zichzelf dan bijna in slaap gebracht als de wedstrijd weer wat ontbrandt. Eerst is daar Remi die met een bekeken schot de paal nog raakt, maar vlak daarna volgt de bevrijdende 1-0. Een lange vrije trap van Tim wordt door Ivo met lijf en leden verlengd richting Gijs. Gijs heeft na de eerste bal op de lat nog een rekening openstaan en deze voldoet hij feilloos in de lange hoek. 1-0.

Met nog een kwartier op de klok is zo de voorsprong een feit en aan de Bataven is te zien dat de spanning langzaam een beetje wegstroomt. Een aantal kansen volgen elkaar weer in snel tempo op en nadat Ivo eerst nog een keer de keeper heeft geraakt, prikt hij tien minuten voor tijd wel raak. Een corner van Remi komt goed voor de goal en Ivo klimt hoog en kopt via de grond en een verdediger raak. 2-0.

De tweede goal is duidelijk een verlossing voor de thuisploeg. Plotseling weet men elkaar weer te vinden en zijn er nog een paar goede kansen voor Remi, Timo en de ondertussen ingevallen Toon. Toon is ook nog betrokken bij het meest gevaarlijk moment, dit keer alleen niet voor de goal, maar voor zijn eigen benen. Hij kan de doldrieste sliding nog ontwijken, maar de scheidsrechter kan niet anders dan de middenvelder van Angerlo zijn tweede geel te laten zien.

In de laatste minuten van de wedstrijd schalt de ‘Man of the Match’ nog over het sportpark. Jammer genoeg was dit vanuit de dug-out helaas niet te verstaan, dus de verslaggever ter plaatse kan er geen uitspraken over doen.

Het laatste fluitsignaal wordt met een enorm gejuich begroet en zo kunnen de feestelijkheden starten. Een rondgang langs de kantine, het dorp en Cas volgen, hierna zou het nog lang onrustig blijven in het Gendtse.