Bataven 2 - AVW '66 3

Bataven 2 - AVW '66 3

Door Ties Campschroer

 

Zaterdag 7 maart was de eerste echt lentedag van 2015 de zon scheen heerlijk en dat zou hij ook blijven doen voor BatZat2. Op de altijd sfeervolle Poelwijk werd AVW, de huidige nummer 2, ontvangen door de koploper. Het weer was zoals gezegd heerlijk, alleen het veld kon dit niveau niet halen. 14 man stonden op papier voor de wedstrijd, Manfred moest zich op het laatste moment ziek afmelden waardoor Ties uit de mottenballen getrokken moest worden. Gelukkig voor iedereen bleek deze extra vuile wissel aan het einde van de middag niet nodig.

Met 22 fitte mensen in het veld begon zoals gezegd in een mooi lentezonnetje. Vrij snel in de wedstrijd kreeg de thuisploeg de eerste kans na een minuut of zes. Tim stuurt met een mooie pass John de hoek in. Hij schiet echter voorlangs en bij de tweede paal wordt de inzet van Gijs geblokt.

In een eerste helft waarin beide ploegen vooral respect voor elkaar hadden gebeurde er verder niet al te veel. AVW had net als in de uitwedstrijd een paar gevaarlijke corners (...) en de Bataven kregen in de vorm van Tom en Gijs nog twee kleine kansjes. Een kleine vijf minuten voor de thee was er een belangrijk moment voor de goal van Frank. De op dat moment gevaarlijkste man van AVW probeert met een uiterste inspanning een lange bal nog binnen te houden, maar hij gaat hierbij stevig door zijn enkel en valt uit. Vlak voor rust kreeg AVW de grootste kans die door de verslaggever gemist werd tijdens het thee halen.

In de rust bleef Ted achter voor Timo, verder mocht iedereen zijn positie houden. De tweede helft begon met een veel feller Bataven welke AVW direct vastzette op eigen helft. Dit resulteerde na een klein kwartier in de op dat moment verdiende 1-0. Na een afgeslagen aanval van AVW komt Tom in de counter op het middenveld aan de bal. Hij stuurt Gijs de hoek in en terwijl Tom druk bezig was met de linkshalf van de uitploeg, drukt Gijs in twee instanties af. 1-0. De goal is de aanleiding voor een aantal opwindende minuten. Met een aantal overtredingen aan beide kanten en een paar gevaarlijke counters van beide ploegen, dit allemaal leidt echter alleen tot wat gele kaarten. Marco pakt in die minuten geel met een hele nuttige overtreding na een snelle omschakeling.

In het vervolg van de wedstrijd blijft de thuisploeg de gevaarlijkste, vooral door het goed drukzetten bij balverlies. AVW kan hierdoor weinig creƫeren en de Bataven probeert een veilige marge op het bord te zetten. Een tweetal corners van Arn waaien bijna binnen en Tom krijgt na een goede vrije trap van Tim nog een open kopkans. Gescoord wordt er echter niet meer op Walburgen en zo pakt BatZat2 de verdiende overwinning. In de kantine blijkt dat AZ ook de volle winst gepakt heeft tegen Eefde. Het lijkt er daardoor op dat het kampioenschap een race wordt tussen huidige nummer een en twee. Na een lange onrustige avond in de kantine namen de mannen van BomZat2 alvast een voorschot op een aankomend feestje.