Bataven 2 - DZC 68 4

Bataven 2 - DZC 68 4

Door Ties Campschroer

 

De tweede wedstrijd van het seizoen is tegen de kampioen van vorig jaar. Bij aankomst van de tegenstander bleek dat het echter niet meer dezelfde ploeg is, maar dat er gewisseld is van teams en dat we dus een andere tegenstander hebben. Met een teruggekeerde coach, een teruggekeerd 4-4-2 bij gebrek aan spitsen en alle spelers weer teruggekeerd van vakantie wordt er geprobeerd om de eerste driepunter van het seizoen te pakken.

In de eerste minuten bleek dat deze ploeg van DZC minder was dan de tegenstander van vorig jaar. Na een minuut of 10 voetballen was de eerste kans voor de Bataven nadat een corner blijft hangen, tikt John hem vallend over. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld en beide ploegen slagen er niet in om echt goede kansen uit te spelen. Na een klein half uur is er wat druk mop het doel van DZC. Eerst is er een kans voor Joep die goed vrijgespeelt wordt door Tom. Het schot van Joep wordt echter geblokt door een verdediger van DZC,hij deed dit met zijn hand maar dit mocht vandaag van de scheids. Een paar minuten later wordt Remi in de counter vrij voor de keeper gezet, hij slaagt er niet in de bal langs de keeper te krijgen. De hierop volgende corner wordt door Tom voor de keeper binnengetikt. De stand blijft echter 0-0 omdat de scheids deze goal op onverklaarbare reden afkeurt. Er volgen weinig spannende moment tot net voor het rustsignaal. Een minuut of twee voor rust wordt een lange bal van DZC niet goed ingeschat door Frank en de spits van DZV is eerder bij de bal. Hij legt hem opzij en daar kan de meegelopen medespeler de bal simpel binnen schieten 0-1.

Na rust komt Bram niet meer terug, hij wordt vervangen door Gijs die nog een belangrijke rol gaat spelen deze tweede helft. Vijf minuten in de tweede helft wordt een lange bal van Timo niet goed ingeschat door de verdediging van DZC. Gijs gaat het duel aan met de laatste man en kan de bal dan over de keeper liften 1-1. In de hierop volgende tijd is de Bataven heer en meester, zonder echt grote kansen te creeeren. Wanneer er een uur gespeeld geeft Wouter een prachtige cross-bal op John die de bal op Tom laat vallen. Tom speelt in zijn aanname twee verdedigers uit en ramt de bal via de keeper in het dak van het doel 2-1. Terwijl het wachten is op de derde goal van de Bataven valt hij toch weer aan de andere kant. Frank gaat onder een vrije trap door en door de rare curve kan hij er net niet meer bij voordat de 2-2 valt. Een hoop gevloek en getier later gaat de thuisploeg weer voetballen en dit leidt tot wat kleine kansjes. Vijf minuten voor tijd wordt John vanuit achterin aangespeeld en hij verlengd de bal over de verdediging heen. Gijs kan vrij op de keeper af en hij doet waar hij voor in het veld staat en schuift de bal rustig in de goal. 3-2. Terwijl er nog een aantal minuten op de klok stonden, vond de scheids het wel mooi geweest en raapt de bal op.

De eerste drie punten zijn binnen en vanuit hier kan er weer verder gebouwd worden. De manier waarop de tegengoals vallen was ook vandaag weer veel te makkelijk. Gelukkig maken we ook vandaag zelf weer makkelijk een aantal doelpunten en kunnen we alsnog tevreden zijn. Volgende week hebben we een vrije dag en daarna staat de wedstrijd tegen VV Dieren op het programma.