Bataven 2 - Eefde SP 2

Bataven 2 - Eefde SP 2

Door Ties Campschroer

 

BatZat mocht na een pauze van drie maanden na het behalen van de eerste periodetitel weer de weide in. Op een zompig tweede veld kon door de afgelasting bij AZ ook de koppositie weer gepakt worden. Hiervoor moest wel de angstgegner van vorig jaar, Eefde SP 2, overwonnen worden. Op basis van de eerste wedstrijd in Eefde maakten de mannen in het oranje zich niet bepaald zorgen voor deze wedstrijd, zeer terecht zou later blijken.

In de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde maar weinig voor de doelen. Beide ploegen begonnen redelijk behoudend en wilden eerst eens kijken of en hoe ze zich op het drassige veld staande konden houden. Na een minuut of tien kregen de Bataven een vrije trap op een mooie positie voor een linkspoot. Arn besloot de bal een keer op te eisen en hij krulde hem mooi langs de muur en in de kruising van de lange hoek. 1-0. De thuisploeg nam zo de leiding zonder echt te sprankelen. Vlak na deze goal zette Timo goed druk op de rechtsback van Eefde welke hierdoor te kort terugspeelde op zijn keeper. Natuurlijk was John alert en hij schoot, via de keeper, de 2-0 op het bord. Zo stond er zonder uitgespeelde kansen al een redelijk veilige marge op het scorebord. De twee ploegen susten vervolgens niet alleen elkaar, maar ook het toegestroomde publiek in slaap. Terwijl iedereen in het zonnetje een beetje indutte maakte Eefde uit een (goed ingestudeerde?) vrije trap de 2-1. De goal schudde de thuisploeg wakker en na een mooie vrije trap vanaf rechts een minuut of vijf later, weet Ted met het hoofd de 3-1 aan te tekenen. Nul uitgespeelde kansen, vier goals. Op een bepaalde manier werden de toeschouwers toch verwend deze middag. Voor de rust kregen beide ploegen nog wat kleine kansjes, maar deze keer vielen ze niet binnen.

In de rust bleven Arn en de geblesseerde Ted achter voor Tim en Ivo. Wie? Ivo. Hij maakte zijn rentree en het werd er één die iedereen meteen bijbleef. Een schitterende rush langs de lijn, drie verdedigers en een 'chip' over de keeper betekende het enige echte hoogtepunt van de tweede helft. 4-1. In het verloop van de tweede helft kreeg Wouter na een mooie rush nog een kans, maar de Bataven kregen eigenlijk geen echte aanval meer geproduceerd. Het laatste kwartier drukte Eefde wat meer door en zette een beetje druk naar voren om nog iets af te dwingen. Dit zorgde er voor dat de Bataven niet meer echt de bal in de ploeg konden houden. Door het vele balverlies moest Frank nog een aantal keer reddend optreden, maar de mannen in het wit konden de marge niet verkleinen.

Met nog een paar minuten op de klok besloot de scheids dat het mooi was geweest en floot af. De koppositie is zo weer veroverd en met de drie punten op zak is een rustig begin van de tweede periode een feit.