Bataven 2 - ESA 3

Bataven 2 - ESA 3

Door Ties Campschroer

 

De eerste wedstrijd als nieuwe koploper was meteen een kleine klassieker tegen eeuwige rivaal ESA. Veel bekende gezichten liepen sportpark Walburgen op en de sfeer werd meteen ouderwets gezellig tussen beide ploegen. De zon scheen, de wind was gaan liggen en de groene sprietjes waren net nat genoeg om een lekker potje te ballen. Terwijl Ivo nog even 45 minuutjes pakte om de slaap uit zijn ogen te wrijven, waren veertien Batavieren waren klaar voor de eerste helft...zo leek het tenminste.

De hoogtepunten uit de eerste helft waren schaars. Remi, Arn, Marco en Manfred hebben vooral om zich heen gekeken waar de bal heen ging en kwamen tot de conclusie dat dit niet naar hun was. Beide ploegen lieten alleen maar lange ballen zien en dit leverde aan beide kanten eigenlijk geen kansen op. Het gevaarlijkste moment was een counter van 5 tegen 2 van ESA waar een Arnhemse middenvelder veel te haastig over schoot. Frank verveelde zich ondertussen zo bij de kanovijver dat hij zich bezig hield met een potje petje-op, petje-af.

In de rust kon iedereen wel achterblijven voor één van de wissels, maar alleen Ted en Gijs mochten het shirtje uitdoen. Meteen na rust was al duidelijk dat er deze helft wat meer ging gebeuren. Met een kleine vijf minuten op de klok beging Wouter op de rand van de 16 een overtreding. Het was voor iedereen onduidelijk of de bal buiten de zestien of op de stip moest. De scheids besloot de bal op de rand van de 16 te leggen, dit tot ongenoegen van de linkshalf van ESA die na herhaaldelijk waarschuwen zijn tweede kaart van de wedstrijd kreeg. De Bataven wilde dit moment aangrijpen om de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar werden geconfronteerd met een prachtige goal van ESA. Na klungelig ingrijpen achterin kon de centrale middenvelder vanaf de punt van de 16 de bal heerlijk in de lange hoek krullen. 0-1. Dit was het signaal voor de thuisploeg om alle remmen los te gooien en vol naar voren te gaan spelen. Ivo liet zien dat hij toch nog wat extra tijd had kunnen gebruiken want zijn slaapoogjes zaten hem nog drie keer in de weg om een goal te maken (over, onderkant lat en in de handen van de keeper). Hierna volgen nog wat gevaarlijke corners via onder andere Wouter en wat hachelijke momenten met de sterke spits van ESA. Terwijl de Bataven met man en macht naar voren wilden, slaagde de nummer 19 er toch steeds in om 3 man achterin te houden.

Twintig minuten voor tijd volgt er nog een corner aan de kant van ESA. John neemt deze, en de bal gaat na een stevig duel tussen Ivo en een verdediger binnen. De meningen waren verdeeld over dit doelpunt, maar uiteindelijk is door enkelen besloten dat ED op het scoreformulier komt. 1-1. Een flinke blessure waar de brancard zelfs nog aan te pas moest komen zorgt voor enig oponthoud in de wedstrijd. De wedstrijd lijkt in een gelijkspel te gaan eindigen totdat Marco vijf minuten voor tijd de bal inbrengt bij de tweede paal waar John hem met een mooie voetbeweging langs de keeper prikt. 2-1 Zo blijkt 'oud' in deze moeilijkere wedstrijden toch onmisbaar binnen de jonge-honden-club die Batzat2 aan het worden is. Waar ESA in de laatste minuten nog probeert iets te creeeren zonder hier in te slagen, ramt de ondertussen wakker geworden Ivo de bal uit de tweede lijn nog een keer onbereikbaar voor de keeper op de lat.

Deze bal was het laatste hoogtepunt van een enerverende tweede helft na een doodsaaie eerste. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel het meest terecht geweest, maar als je ........wilt worden zul je deze potjes ook moeten winnen. Volgende week treffen we in Gendt wederom een oude bekende met Trekvogels 2. Zij staan er op dit moment niet heel erg best voor in de competitie, maar ook dit is een ploeg waar we altijd moeite mee hebben. Als we er rekening mee houden dat AVW en AZ elkaar volgende week treffen, zouden drie punten heel welkom zijn om de eerste periodetitel goed in het zicht te krijgen.