Bataven 2 - Trekvogels 2

Bataven 2 - Trekvogels 2

Door Ties Campschroer

 

Trekvogels 2 was de tegenstander op een mooie voorjaarsdag in november en na de moeilijke overwinning tegen ESA moest er deze dag tegen de nummer laatst aangetreden worden. Met pijn en moeite waren er weer 11 man gevonden die fit genoeg waren voor 90 minuten voetbal en de twee vuile wissels Toon en Tim zaten klaar in geval van nood.

Er waren maar vijf minuten gespeeld toen de rappe nummer 10 van door het midden uitbrak en de bal onder Frank door prikte. 0-1. Frank was absoluut kansloos bij deze fantastische goal en zou verder nog 90 minuten lang foutloos blijven. Met de voorsprong op het bord konden de Trekvogels hun strijdplan echt ten uitvoer brengen. Inzakken en hopen op een doeltreffende counter om verder uit te lopen. Deze tactiek zouden ze de hele wedstrijd volhouden, maar het was niet genoeg om punten aan deze dag over te houden. Gijs kreeg na een kwartiertje de eerste echte kans van de Bataven nadat hij niet werd teruggefloten voor buitenspel. De 1 op 1 situatie werd echter knap door de keeper gekeerd. Ondertussen stond Frank aan de andere kant nog foutloos de wedstrijd aan te zien. Hij liet af en toe een "GOED GEVOETBALD MANNUUUH!!!" ontsnappen en bleef soeverein overeind. Zonder echt grote kansen te creeren voetbalden de Bataven zich wat meer terug in de wedstrijd. Een aantal speldeprikjes leiden tot een corner die uiteindelijk door Joep binnen werd getrapt. 1-1. Terwijl de vogels zich nog steeds in lieten zakken werd het voetbal bij de Bataven wat beter. Trainer Eugene was zeer tevreden over het positiespel, alleen liet de passing heel vaak te wensen over. Hierdoor waren de spannende momenten voor de goal schaars. Tien minuten voor tijd brak John over links door en na op de keeper te zijn gestuit brengt hij de bal nogmaals voor waar Gijs makkelijk de 2-1 kon maken. Deze goal kwam eigenlijk vooral tot stand door het goede voetbal wat Frank eigenlijk continu liet zien. Net voor het rustsignaal kregen de Trekvogels nog een enorme kans die door Frank en Manfred goed onklaar gemaakt werd.

In de rust waren er geen wissels en dat zou ook in de tweede helft niet meer gebeuren. De tweede helft was grotendeels een-richtingsverkeer richting het doel van de uitploeg. Met een kwartier gespeeld werd een afvallende bal opnieuw ingebracht door Tom en Gijs stond klaar om deze hard langs de keeper te trappen 3-1. Met deze inmiddels redelijk veilige marge hikte de thuisploeg op twee gedachten. Doorzetten of afwachten. Aangezien zelfs met deze achterstand de Trekvogels nog achterin bleven hangen, moest er uiteindelijk toch wat meer naar voren gevoetbald worden. Er waren een paar kleine kansjes in de loop van de tweede helft, maar geen 100% kansen voor beide ploegen. Frank was ondertussen heel dwingend aanwezig en iedere Trekvogel die in de buurt kwam leverde de bal spontaan bij hem op een dienblad aan. Als de wedstrijd lijkt te gaan dood bloeden geeft Arn in de omschakeling een mooie steekbal op John die rustig bleef en de 4-1 aantekent. In de laatste minuten werden Manfred en Wouter nog gevaarlijk, maar konden ze niet op het scoreformulier verschijnen.

Zo bekroonde Frank zijn fantastische wedstrijd jammer genoeg niet met 'de nul', maar wel met drie punten. Aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma, maar een week later zou als alles meezit de periodetitel binnengehaald kunnen worden bij VDZ....