Bataven 2 - VDZ 2

Bataven 2 - VDZ 2

Door Ties Campschroer

 

De laatste weken gaat het wat moeilijker voor de mannen uit Gendt en dat zou ook op deze zaterdagmiddag blijken. Eugene had na het experiment tegen de Trekvogels toch weer voor een vertrouwd 4-4-2 gekozen en met frisse moed gingen de Bataven tegen de ploeg in vorm VDZ de weide in.

In het eerste half uur was de Bataven heer en meester op eigen veld. Door goed druk te zetten op de backs als de mogelijkheid daar lag en zelf verzorgd te spelen in balbezit creerden ze een aantal goede kansen. Al heel snel in de wedstrijd lag de bal al in het net, maar stond de 1-0 niet op het bord. Gijs kon een voorzet van Ivo voor de keeper weg tikken en in de goal lopen, maar om onverklaarbare reden keurde de scheids deze goal af.

Met een minuut of twintig op de klok stond de verdiende voorsprong dan wel op het scorebord. Ivo straft geklungel in de verdediging hard af door de bal op te pikken en Gijs een niet te missen kans te bieden. 1-0.

Na deze goal blijft de thuisploeg het spel maken en er volgt al snel weer een bal in het net. Wouter vliegt bij een doorgekopte vrije trap door de bal en alles en iedereen heen, maar hij schijnt zijn been te hoog te houden. Geen 2-0 dus. Door deze vliegende actie schiet de schouder van Air-Tolly helaas weer uit de kom en hij moet vervangen worden door Timo. Zoals Eugene het mooi beschreef; Wouter was niet goed, maar toen hij uitviel gebeurde er wel iets op het veld. Het laatste kwartier voor rust groeit VDZ steeds meer in de wedstrijd en beginnen af en toe in de buurt van Frank te komen. Op een kans voor Ties na wordt de thuisploeg niet meer gevaarlijk in de eerste helft. Het sterker wordende VDZ schiet in de laatste minuten voor rust eerst een bal op de paal na een lange ingooi en vlak daarna volgt in de 1-1. Tim pakt de bal achterin op en begint aan een mooie actie over de as van het veld. Hij kan pas op de achterlijn gestopt worden door de verdediging en deze schakelen meteen door. De lange bal die gegeven wordt valt achter Timo die hem een tikje op Frank wil geven, helaas krijgt de bal een rare stuit mee op het veld en Timo raakt hem niet. De meegelopen spits kan één op één op Frank door en slaagt erin hem te omspelen. 1-1 in de laatste seconden voor rust.

In de rust blijft Ted achter voor Manfred en met wat kleine omzettingen is de thuisploeg klaar voor de tweede helft.

Met de tweede helft de wind tegen kunnen de mannen in het oranje maar weinig gevaar stichten. Achterin staat het goed waardoor VDZ ook geen kansen krijgt. In een verder slordige wedstrijd van beide kanten met veel lange ballen vallen er toch nog twee goals, beide vanaf de stip. Eerst krijgt Ivo een zetje in de rug en hij maakt daar gretig gebruik van. Gijs zet zich achter de bal en met zijn tweede van de middag zet hij zich naast Ivo op de topscorerslijst.

Doordat VDZ niet gevaarlijk kan worden lijken de Bataven de drie punten thuis te kunnen houden, maar een paar minuten voor tijd beslitst de warrig leidende scheidsrechter anders. Een van de spitsen van VDZ heeft in de gaten dat schoppen mag, maar duwen niet en hij gaat daar slim mee om. Bij een voorzet vanaf links duikt hij met een mooie schreeuw tegen Tom aan, penalty. De andere spits van VDZ stuurt vanaf de stip Frank de andere hoek in en zo is het 2-2.

In de laatste minuten probeert de thuisploeg met een alles of niks offensief alsnog de drie punten te pakken. Op een kans voor John uit een corner na wordt het echter niet meer gevaarlijk voor VDZ. Zo behoudt VDZ de ongeslagen status in de periode en blijven ze aan kop voor de periodetitel. Terwijl de Bataven zich opmaken voor een ouderwets studentenavondje komt het nieuws binnen dat ook AZ weer punten heeft laten liggen door een nederlaag tegen de Trekvogels.

Volgende week de wedstrijd tegen AZ waar het van groot belang is niet te verliezen om de week erna alles in eigen hand te hebben.