Bataven 2 - VV Dieren 3

Bataven 2 - VV Dieren 3

Door Ties Campschroer

 

Na een weekje rust was het afgelopen zaterdag weer tijd voor de volgende competitie wedstrijd. Het was te zien dat men een week rust had gehad, want voor het eerst dit seizoen viel er iets te kiezen voor de technische staf. Misschien dat het meespeelde dat iedereen eerst mooi op de foto mocht, maar het resultaat was dat alleen Tim vandaag verstek moest laten gaan. Door wat blessures en wat gasten gingen er uiteindelijk 11 man de wei in en 3 man + Rowdy de bank op.

De sfeer voor de wedstrijd was al goed. Het weer speelde me, iedereen had meer dan tijd genoeg om even gezellig te babbelen, Timo schoot de traditionele bal huizenhoog over en kreeg hier zelfs zelfvertrouwen van (later wilde hij het 'ff proberen'). Eugene gaf aan vandaag weer ouderwets het middenveld vol te willen proppen en op die manier eerst de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken, daarna konden we wel gaan kijken wat er voor ons zelf te halen viel. In het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niet heel veel. Dieren had wat meer de bal zonder tot echt grote kansen te komen en de thuisploeg was volgens plan 'het voetbal onmogelijk aan het maken'. Nadat er een kleine 10 minuten gespeeld waren werd de spits van Dieren met een mooie lange bal vrij voor Frank gezet, Frank wist deze één op één situatie weer zoals we hem kennen naar zijn hand te zetten. Weer vijf minuten later veroverd Remi de bal op het middenveld en stuurt direct John weg over links. Zoals meerdere keren vandaag was Dieren niet scherp genoeg in de omschakeling en kreeg zowel John als Gijs (waar de voorzet naar toe ging) alle tijd. Gijs had natuurlijk aan deze tijd genoeg om de bal rustig langs de uitkomende keeper te schuiven 1-0. Na de goal wist de Bataven eigenlijk direct de wedstrijd helemaal naar zijn hand te zetten en kwam Dieren er niet meer aan te pas. Een minuuf 25 in de wedstrijd wordt een corner van Arn door Gijs terug voor de goal gekopt. Hier valt hij tussen een groepje spelers op de vijf, waar Remi de snelste is en de bal overtuigend in het dak van het doel ramt 2-0. Voor de rust volgen er nog twee goede kansen voor de thuisploeg, beiden ook in de omschakeling. Eerst wordt Remi goed vrijgespeeld op de 16 maar schiet hij te gehaast over. Even later zet Gijs met een goede lange bal John helemaal vrij voor de keeper maar tikt John de bal na een goede kapbeweging naast.

Na de rust bleven Marco (41), Manfred (45) en John (40) achter en werden vervangen door Ivo (29), Joep (28) en Wouter (30). Hiermee werd (na Frank) Gijs de oudste speler in het veld met zijn 30 jaar. Na meerdere anekdotes en goed hoofdrekenen kwam iedereen tot de conclusie dat dit wel het jongste Batzat2 ooit moet zijn geweest. Ondanks dat jong vaak verliest van oud, bleek vandaag de jongste ploeg op het veld ook de betere. De tweede helft was 45 minuten lang eenrichtingsverkeer met verschillende kansen voor de Bataven. Ivo verscheen enkele malen zeer gevaarlijk voor het doel, maar hij werd iedere keer weer, reglementair of niet, gestopt door de verdediging en de keeper van Dieren. Ivo staat ook aan de basis van de logische 3-0. Hij wordt goed vrijgespeeld over rechts na een overname op het middenveld. Als een volleerd rechtsbuiten speelt hij zijn man uit en bedient rustig Tom die de bal verkeerd raakt maar wel binnentrapt. Nadat Arn zich eerst nog laat zien met een mooie actie door het centrum, welke door een verdediger voor de lijn wordt gestopt, levert hij later een goede corner af bij Tom. Deze keer raakt Tom de bal wel lekker en tekent zijn tweede van de middag aan. 4-0.

Vijf minuten voor tijd is het moment dan daar voor wat hét moment van het seizoen had kunnen zijn. Ivo ontsnapt nogmaals en nu over links, geeft een heerlijke schepijs-bal die in de vijf meter bij Remi uitkomt. Remi bedenkt zich geen seconde en slingert zijn rechterbeen omhoog, gevolgd door zijn linker, stilte op het sportpark....en de bal hobbelt naast.

Volgende week Eefde uit. Hopelijk een kunnen we een beter resultaat neer zetten dan vorig jaar toen we daar met het schaamrood op de kaken naar huis zijn gestuurd. Laten we er van uit gaan dat vandaag de eerste van vele mooie wedstrijden dit seizoen is.