Bataven 2 - VVOP 2

Bataven 2 - VVOP 2

Door Ties Campschroer

 

Na een zonnige zomer mocht BatZat2 al op 16 augustus weer een officiele wedstrijd spelen. Op sportpark Walburgen staat de bekerwedstrijd tegen VVOP 2 op het programma. Vooraf werd er behoorlijk gepraat over deze wedstrijd aangezien we het hier over een eerste-klasser hebben. Eugene had een aardige kluif aan het bij elkaar schrappen van een representatief elftal, alle vakanties en bruiloften zorgden ervoor dat er in totaal 4 gastspelers op papier stonde. Van de twee nieuwkomers was alleen Joep beschikbaar, hij heeft dus zijn eerste (niet onverdienstelijke) wedstrijd in de benen.

Voor we aan de bespreking konden beginnen had wasvrouw Eugene nog prachtig nieuws in de vorm van nieuwe tenues, truien, lange broeken, korte broeken en sokken. Met dank aan onze sponsoren lopen we er ook dit jaar weer fantastisch bij. Bij deze nogmaals een bedankje aan (Pat) Guijt, (Marco) Leemreise Voetzorg en Cafe de Klok(Jochem, Roy en Bart).

 

Voor aanvang van het seizoen is in de teambespreking besloten om dit seizoen het weer eens met drie spitsen te proberen, omdat de tegenstander van vandaag 2 klasses hoger voetbalt is er toch terug gegrepen op het vertrouwde 4-4-2. In de hele wedstrijd was duidelijk dat dit zowel voordelen als nadelen had. In de 90 minuten heeft VVOP eigenlijk maar één echte kans weten te creeren, maar deze werd goed gepakt door Frank na drukzetten van Tom. Helaas wisten de Bataven zelf ook pas in de laatste 5 minuten een beetje druk te zetten naar voren.

De 0-1 viel na ongeveer een kwartier in de eerste helft toen Frank zich verkeek op een zwabberbal van 25 meter en deze langs (tussen?) zijn benen door zag verdwijnen. Verder gebeurde er eigenlijk niet veel in de eerste helft. De Bataven was vooral bezig met tegenhouden en VVOP ontbrak de brille om ook binnen de zestien iets te laten zien.

Na de rust was het spelbeeld grotendeels hetzelfde, met de bal steeds op de helft van de Bataven maar zonder echt gevaarlijke momenten. In de laatste 20 minuten van de tweede helft wist VVOP wat meer druk te zetten met corners, af en toe een scherpe voorzet en de eerder genoemde 1 op 1 met Frank. De 0-2 zou ook niet vallen na een goede aanval, maar uit een te korte terugspeelbal. Wouter veroverd de bal in de zestien goed, maar speelt dan Frank niet goed aan. Hij is genoodzaakt om de spits tot vallen te brengen en zo een penalty te veroorzaken. Deze wordt feilloos benut en vanaf dan lijkt het duidelijk dat de Bataven een verloren wedstrijd speelt. Een aantal minuten voor tijd mogen de oranje mannen een corner nemen en deze wordt door Gijs mooi op het hoofd van een vliegende Wouter gelegd. Hij kopt hem steenhard binnen bij de tweede paal, 1-2. Na deze goal gebeurd er zowaar af en toe wat voor de goal van VVOP, maar echt grote kansen zouden er niet meer komen. Een moment waarop Noud misschien had moeten gaan liggen is het dichtst wat we nog bij een goal komen.

 

Over het algemeen dus helemaal geen verkeerde wedstrijd wanneer we er rekening mee houden dat deze tegenstander dit seizoen voor promotie naar de hoofdklasse gaat. Uiteindelijk was de trainer tevreden, de spelers kapot en kijken we uit naar de volgende twee bekerwedstrijden waarin we wat meer moeten kunnen laten zien.