DUNO D2 - Bataven 2

DUNO D 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

De tweede bekerwedstrijd van dit seizoen nam plaats op een druilerig sportpark in Doorwerth. In deze wedstrijd werd er door de Bataven wederom geprobeerd dieper op de helft van de tegenstander te voetballen. Ook deze keer bleek dat de oranje mannen geen ploeg hebben om dit uit te voeren.

In het eerste kwartier was een groot gedeelte van het balbezit voor de Bataven, zonder daar eigenlijk echt kansen uit te creeeren. DUNO was wat afwachtig, zeker na het goede resultaat van de Bataven tegen eerste-klasser VVOP, en bleef in de eigen zestien hangen. Wat men bij DUNO niet wist is dat dit goede resultaat behaald werd door precies die verdedigende tactiek. Ondanks dat er niet veel gebeurde wist de Bataven toch op voorsprong te komen door een goede goal van Wouter. Hij werd op de 16 vrijgespeeld en na een mooie kapbeweging schuift hij de bal kalm onderin de hoek. Dit was ook ongeveer het laatste gevaar wat men wist te stichten voor de goal van DUNO. Ook DUNO wist op een paar speldeprikjes na niet gevaarlijk te worden, totdat er vlak voor rust een heleboel fout ging voor de goal van Frank. John verspeelt de bal, Tom dekt niet door, Wouter raakt de bal in de 16 fout en de spits van DUNO weet de bal simpel binnen te tikken. 1-1 net voor rust.

 

In de tweede helft liet DUNO het spel nog steeds maken door de mannen uit Gendt, maar die wisten niet veel goeds te doen met het vele balbezit. DUNO was daarentegen in de tegenstoot steeds levensgevaarlijk. Met de snelheid voorin en op het middenveld werd de verdediging van de Bataven steeds overlopen. De verschillende man meer situaties werden nog 4 keer goed uitgespeeld wat heeft geleid tot de 5-1 eindstand. Misschien wat geflatteerd wanneer we echt naar de wedstrijd kijken, maar een dik verdiende overwinning voor DUNO in elk geval.