DZC 68 4 - Bataven 2

DZC '68 4 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een mooi verlopen seizoen komt voor BatZat2 ten einde in een zonnig Doetinchem. Na het mooie feest van vorige week stond er deze week naast een eventuele tweede periode, meeste goals mee, minste goals tegen en meeste punten in een periode niks op het spel. Voor de wedstrijd werden de afzwaaiende Marco en Manfred nog met enkele mooie woorden bedankt door Eugene. Twee spelers die een hele lange tijd bij dit team hebben gezeten ook voor altijd een rol in de geschiedenis zullen blijven houden. Gelukkig hebben ze beiden aangegeven ook volgend jaar in elk geval nog mee te blijven trainen, en zelfs bij een noodsituatie beschikbaar te zijn.

Met een warming-up van een paar minuten in de benen konden de mannen uit Gendt beginnen aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Het blijkt meteen al dat ondanks dat de belangen klein zijn, men toch een goede wedstrijd wil voetballen. In de eerste helft rijgen de Bataven de kansen aaneen voor Manfred, Ivo, Ties, Joep, Tim, Marco en Arn. Wonder boven wonder gaat de bal keer op keer echter niet tegen het net. Dit is voor een gedeelte toe te schrijven aan slecht afronden, maar bovenal aan de uitstekend keepende sluitpost van DZC.

Net voor rust kan er dan toch een goal worden bijgeschreven aan het totaal. Een corner van Arn komt goed bij de eerst paal waar Toon en Ties met volle overgave samen met enkele verdedigers en ED de bal in de goal lopen. 1-0.

In de rust blijven Tim, Joep en Ted achter voor Gijs, Tom en Wouter. Voor het eerst dit seizoen neemt de coach een risicootje door geen vuile wissel achter de hand te houden, dit zou hem later nog opbreken.

Direct na rust blijft het balbezit voor ongeveer 80% in handen van de uitploeg en wederom volgen er een aantal goede kansen. Eerst raken Manfred en Ivo in een actie de bal en vlak daarna schuiven wederom Ivo en Manfred na goede aanvallen net naast. Op dat moment treedt de aloude voetbalwet natuurlijk in werking en maakt DZC uit zo ongeveer de eerste aanval van de dag de 1-1.

Net na de 1-1 raakt een van de spelers van DZC voor het eerst deze middag een bal lekker vol op de slof. Helaas voor Timo was het niet de lederen bal, maar die in zijn broekje. Met een wat gewijzigde opstelling en een halve Timo voorin moest er nog jacht gemaakt worden op de winnende treffer. Er volgen weer wat kansen waarbij de grootste voor Ties is na een goede steekbal van Marco, deze schiet echter naast de goal van DZC.

Zo eindigt een mooi seizoen met een rare wedstrijd, of in elk geval een rare uitslag. Aangezien de schaal toch weer terug besluiten de mannen uit Gendt met een aantal pilsjes in Doetinchem en daarna op het terras bij ‘de Klok’.

Volgend seizoen staat ons een geheel nieuwe uitdaging te wachten in de tweede klasse. Zoals gezegd hebben Marco en Manfred hun wedstrijdschoenen in de wilgen gehangen, daarbij komt nog het stoppen van Bram eerder dit seizoen. Gelukkig hebben we met Remi, Michel, Noud en Koen weer wat vers bloed binnen de gelederen en kunnen we met frisse tegenzin een aantal leuke autoritjes maken volgend jaar.