Eefde SP 2 - Bataven 2

Eefde SP 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

In de vierde competitiewedstrijd van 2014/2015 mochten de Bataven op bezoek in Eefde. Vorig jaar is hier de grootste wanprestatie van de afgelopen 15 jaar geleverd, er viel dus iets recht te zetten op deze dag. Met een redelijk smalle selectie, drie auto's waren genoeg, trainers Koen en Ties en vast vlaggenist/vuile wissel Rowdy was iedereen er klaar voor om revanche te nemen. Het tactisch plan van Eugene werd zodra we Walburgen af waren in de prullenbak gegooid en de kerstboom werd wederom van zolder gehaald.

In de eerste paar minuten werd al snel duidelijk dat Eefde niet van plan was om te gaan voetballen op eigen terrein, maar dat het vooral tegenhouden was. De uitploeg kreeg enorm veel ruimte achterin en bleef heel rustig de bal op en neer spelen. Na een minuut of tien van aftasten gaf Timo vanuit linksachter een bal tussen de verdediging en de keeper, Ivo wist deze op te pikken en na een korte pass hard in het dak van het doel te jagen. 0-1. Eefde was vooral dreigend vanuit blinde ballen die rechtsvoor de hoek in geslingerd werden. Timo was in diezelfde hoek vooral bezig met zijn aantal assistjes op te voeren. Hier slaagde hij na 20 minuten spelen in door wederom Ivo aan te spelen. Ivo nam de bal mooi met buitenkant rechts mee en bleef weer rustig voor de keeper. 0-2. Beide ploegen wisten hierna geen grote kansen meer te creeeren. Eefde beperkte zich zoals gezegd tot inzakken en ballen op de snelle rechtsvoor, waar de Bataven de bal achterin rond lieten gaan zonder echt iets te doen met de geboden ruimte. Tot een vijftal minuten voor de rust wanneer er ineens gas gegeven werd. Eerst was er een mooie aanval vanuit het centrum van de verdediging van de uitploeg. Uiteindelijk werd Ivo ingespeeld, hij passte door op John die één op één met de keeper kalm de bal in de lange hoek schoof 0-3. Voordat dit doelpunt doorgeseind was naar het thuisfront stond het alweer 1-3. Na balverlies van John op de middellijn stoomt de centrale middenvelder van Eefde over de as van het veld op zonder aangepakt te worden. Wanneer hij bij de 16 komt besluit hij maar eens uit te halen en Frank kansloos te laten

 

In de rust bleef de verdedigend zwakke, maar aanvallend sterke(...) Timo achter en Tim kwam hem vervangen. Vlak na rust kreeg Ivo 3 goede kansen, maar wist hij deze niet te verzilveren. Verder was de tweede helft behoorlijk gezapig. De Bataven vond het wel prima en nam geen risico en de aanvallers van Eefde zaten bij de verdediging in de spreekwoordelijke zak. Vooral de rol van de na rust opgeleefde Tom viel in positieve zin op. Wouter slaagde er in de loop van de tweede helft ook in zich enkele malen met een mooie Beckenbauer-rush te laten zien, helaas wist hij geen van deze acties te bekronen met een goal of een assist. Terwijl de wedstrijd leek dood te bloeden word Gijs in de blessuretijd nog een laatste keer weggestuurd, voor eigenlijk zijn eerste en enige kans van de wedstrijd. Hij schiet goed van de punt van de 16, maar de keeper van Eefde weet met een mooie reflex deze bal naast te duwen. Deze corner zou het laatste noemenswaardige moment van de wedstrijd worden. Joep legt de corner bij de tweede paal voor de instormende Wouter die dan toch nog op het scoreformulier weet te komen 1-4.

Zou slagen de Bataven er dus toch nog in om voor de statistieken beide helften te winnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen AZSV op de rol, met daarna de uitwedstrijd tegen koploper AVW '66. Wanneer het onnodige verlies tegen Angerlo in de eerste wegstrijd niet te belangrijk mag worden is het zaak om deze twee wedstrijden in 3 punten om te zetten.